Go back

Beloften pakken verdiend punt tegen Club Brugge (2-2)

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Met Sven Dhoest, Jim Larsen, Boli Bolingoli, Birger Verstraete, Shangyuan Wang, Nikola Storm en Tuur Dierckx kon Club-trainer Bart Wilmssen beschikken over heel wat kwaliteit uit de Brugse A-kern. Bij Waasland-Beveren mocht beloftetrainer Tim Bavré een beroep doen op de diensten van Arne Van den Eynde, Christian Santos en Ruben Gabriel, die zijn wederoptreden maakte na zijn knieblessure.

Overvloedige regenval voor aanvang van de wedstrijd maakte het terrein haast onbespeelbaar, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Club Brugge opende de dans en kwam na een kwartiertje op voorsprong via aanvaller Nikola Storm. Op het halfuur bracht Simon Spangenberg Waasland-Beveren langszij. 1-1 was ook de ruststand.

Net na de pauze zorgde Spangenberg met zijn tweede van de avond voor de Beverse voorsprong. Club ging op zoek naar de gelijkmaker en W-B kon counteren. Geel-blauw leek ook lange tijd op weg naar een stuntzege, tot invaller Michiel Clyncke doelman Brent Van Steelant verschalkte en de Bruggelingen weer langszij trapte. Boli Bolingoli slikte in de slotminuut nog een tweede gele kaart, maar de stand wijzigde niet meer.

Het bleef 2-2. Dat was ook de uitslag in de vorige confrontatie tussen de beloften van Waasland-Beveren en Club Brugge. Zo pakte W-B na twee opeenvolgende nederlagen opnieuw een knap punt in poule A van de beloftecompetitie. Komende maandag, 14 april om 19u30, krijgen de beloften Zulte Waregem over de vloer in het Puyenbekestadion.

 

Club Brugge: Dhoest (k), Marien, Larsen (62′ Embrechts), Libbrecht, Bolingoli, Verstraete, Storm, Wang, Dierckx, Vanzo (65′ Clyncke), Debouver (62′ Oulare)

Waasland-Beveren: Van Steelant, T. Vermeulen (65′ Volckerick), De Pauw, Vuran, Spangenberg (73′ Pringels), Van den Eynde, Santos, Cathoir (k), Gabriel (84′ Coekaerts), Smet, De Smet