Go back

Reacties na KV Oostende – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren behaalde zaterdag een gelijkspel op het veld van KV Oostende. Het werd geen oogstrelende partij in het Albertparkstadion, maar W-B hield de nul, pakte een punt en blijft aan de leiding in groep Play-Off 2A. Wij sprokkelden na afloop van de wedstrijd enkele reacties bij de spelers.

 

Colin Coosemans

Colin Coosemans rondde in het tweede PO2-duel van Waasland-Beveren de kaap van 5.000 opeenvolgende speelminuten in de Jupiler Pro League. “Voor mij persoonlijk is het leuk die serie van meer dan 5.000 minuten. Ik ga nu voor de 10.000”, knipoogt de doelman. “Maar dat zal er wellicht niet van komen door wat er is afgesproken met Kenny, die de laatste drie wedstrijden van deze Play-Offs zal spelen. Het is wel mooi dat ik het vertrouwen gekregen heb van deze mooie club. Ze hebben me aangetrokken na een moeilijke sportieve periode voor mij en in alle bescheidenheid mag ik zeggen dat het een goed huwelijk is. Daarvoor wil ik de mensen van W-B nogmaals bedanken.”

“Het resultaat was niet slecht vandaag, maar de wedstrijd wel”, besprak Coosemans de confrontatie met de Kustboys. “Dat moet beter als we wedstrijden willen blijven winnen, wat ook de bedoeling is van iedere profspeler. Laten we het positieve onthouden en dat is dat we weer niet verloren en de nul konden houden. Volgende week trekken we naar Gent. Zij zullen met veel druk spelen, dus moeten ook wij er met voor de volle 100% tegenaan gaan.”

 

Rami Gershon

“Het was geen goede wedstrijd, maar wel een goed resultaat”, reageerde Rami Gershon na afloop van de puntendeling. “Met geen tegendoelpunten ben je als verdediger natuurlijk tevreden. Persoonlijk heb ik ook wel een goede wedstrijd gespeeld, denk ik, op dat ene foutje na. Gelukkig werd het niet afgestraft, ik kon het nog gedeeltelijk zelf oplossen.”

“Vorige week was ook niet zo goed maar konden we wel twee keer scoren, en dat gaf een andere kijk op de wedstrijd”, vervolgde de verdediger. “Het is onze bedoeling om elke wedstrijd te winnen, anders kan je beter thuisblijven. We zien wel waar de trein stopt in Play-Off II.”

 

Milos Maric

Milos Maric stond voor de derde keer op rij centraal op het middenveld bij W-B. De Serviër hield het kort. “We hadden vooral in de eerste helft enkele kansen om te scoren. Dat gebeurde niet, maar al bij al is een 0-0-gelijkspel hier in Oostende een goed resultaat. We staan nog op kop in de groep en moeten nu ook proberen te winnen in Gent natuurlijk”, zei Maric.

 

Bas Sibum

Bas Sibum mocht tegen Oostende weer centraal op het middenveld postvatten. “Het was vandaag eigenlijk slecht van beide kanten”, verklaarde hij na de wedstrijd. “Onze eerste helft viel mee. Al hadden we natuurlijk moeten scoren. Het werd een typische Play-Off II-wedstrijd. Positief is dat het vandaag veel beter was dan de vorige keer dat we hier speelden.”

“We blijven het wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Volgend weekend komt er weer een leuke aan. Gent pakte nul op zes en moet dus winnen. Wij willen natuurlijk ook. Het zal een pittig wedstrijdje worden”, aldus Sibum.

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet