Go back

Eerste verlies in tien wedstrijden voor W-B na 2-1 in Gent

De ongeslagen reeks van Waasland-Beveren zit er op. Geel-blauw slaagde er zaterdagavond niet in minstens een punt te pakken in de Ghelamco Arena. Het werd 2-1. Aboubakar Oumarou had W-B in de eerste helft op voorsprong getrapt, maar doelpunten van Hervé Kage en in de tweede helft van Ervin Zukanovic schonken KAA Gent de eerste punten in Play-Off II.

Voor de derde wedstrijd van Waasland-Beveren in Play-Off II wijzigde Bob Peeters zijn elftal in alle linies ten opzichte van het duel bij KV Oostende. Achterin verschenen Cédric D’Ulivo en Karim Belhocine -weer wedstrijdfit- voor de eerste keer aan de aftrap in de Play-Offs, op het middenveld liet Peeters Robin Henkens en Siebe Blondelle weer opdraven en voorin mocht Aboubakar Oumarou naast Dalibor Veselinovic postvatten.

KAA Gent startte fel in zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Peter Balette en verzamelde al vroeg in de wedstrijd enkele kansen, maar Hervé Kage en Yaya Soumahoro konden hun pogingen niet kadreren. Halverwege de eerste helft was het Waasland-Beveren dat op voorsprong kwam. Gent-doelman Matz Sels loste de kopbal van Dalibor Veselinovic, op een hoekschop van Robin Henkens, en Aboubakar Oumarou kegelde de rebound hard in het dak van het doel: 0-1.

Lang hield de Beverse voorsprong niet stand. Nog voor het halfuur kwam de thuisploeg weer langszij na een vlotte combinatie die werd afgerond door Hervé Kage. Gent had daarna het speloverwicht, maar kon dat niet meer omzetten in reëel doelgevaar. Habib Habibou probeerde het vlak voor de rust nog met een omhaal, maar die ontbrak aan kracht. Zo bleef het 1-1 tot aan de pauze.

KAA Gent voerde ook in het begin van de tweede helft de forcing. Een snedige aanval belandde met een gelukje in de voeten van Hervé Kage, maar de aanvaller besloot over de dwarsligger. W-B groeide stilaan in de wedstrijd en zocht de goal van Sels op. Eerst kreeg Oumarou zijn teen net niet tegen een scherpe voorzet van Henkens, kort daarop werd hij onterecht afgevlagd voor buitenspel. Met nog een kwartier te gaan stormden Ivan Trickovski en Oumarou op de Gentse kooi af, maar de Kameroener miste zijn controle en zo was het leer voor Sels.

Net wanneer geel-blauw zich weer in de wedstrijd knokte, trok Gent het laken weer naar zich toe toen centrale verdediger Ervin Zukanovic een vrijschop aardig in doel krulde. W-B probeerde nog op zoek te gaan naar een tweede treffer. Dalibor Veselinovic was er dicht bij, maar knikte het leer naast. Gent kwam er nog een paar keer uit op de tegenaanval, onder meer via de ingevallen Nicklas Pedersen. Diep in de slotfase kreeg W-B nog een vrijschop, waarvoor ook doelman Colin Coosemans mee naar voor was gekomen. Net toen hij het leer controleerde in de Gentse gevarenzone, werd de partij afgefloten. Eindstand: 2-1.

Voor Waasland-Beveren was het de eerste verliespartij in tien wedstrijden. Na de 2-1-nederlaag op het veld van KV Oostende had geel-blauw niet meer verloren. Komend weekend staan W-B en KAA Gent opnieuw tegenover elkaar, ditmaal in het Freethielstadion. Deze vierde wedstrijd in Play-Off II wordt afgewerkt op zaterdag 19 april (aftrap: 20u00).

 

KAA Gent: Sels; Rafinha, Puljic, Zukanovic, Asare; Locigno (60′ Milicevic), Lepoint, Van Der Bruggen, Soumahoro (73′ Pedersen); Habibou, Kage (81′ Neto)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine, Gershon, Cale; Henkens (86′ Maman), Maric (86′ Gabriel), Blondelle, Trickovski; Oumarou, Veselinovic

Gele kaarten: 36′ Maric, 48′ Rafinha, 90′ Blondelle

Doelpunten: 22′ Oumarou 0-1, 28′ Kage 1-1, 76′ Zukanovic 2-1

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet