Go back

Bob Peeters: “Vreemd moment om wedstrijd af te fluiten”

“We wisten dat Gent gretig zou starten. Er is veel gebeurd de afgelopen week. Dan weet je dat ze scherp aan de aftrap gaan komen”, opende Bob Peeters de persbabbel na afloop van de 2-1-nederlaag bij KAA Gent. “We hadden het ook moeilijk bij momenten. Gelukkig bleven we overeind en kwamen we toch wel tegen de gang van het spel in op voorsprong. Dat zijn nu eenmaal momenten die we deze tijd hebben, dat we vanuit de organisatie toch doelpunten kunnen maken.”

“Dan wordt het 1-1 en in de tweede helft ook 2-1. Dat was trouwens geen vrije trap. Je kan een bal niet zuiverder spelen”, meende de oefenmeester. “Daarna zag ik ook nog enkele dubieuze feiten, het “mooiste” in de slotseconden toen de bal in de Gentse zestien meter kwam, waar onder anderen Colin Coosemans stond. De lijnrechter vlagde niet -het was ook geen buitenspel- maar op het moment dat Colin de bal controleerde, floot de scheidsrechter net af. Dat heb ik nog nooit meegemaakt in de twee├źntwintig jaar dat ik in het profvoetbal zit.”

“De vierde scheidsrechter gaf tijdens de wedstrijd trouwens veel zaken aan, maar dat werd gewoon genegeerd. Dan sta je als ploeg en als technische staf natuurlijk machteloos. Dat neemt wel niet weg dat AA Gent de zege verdiende vandaag”, besloot Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet