Go back

Bob Peeters: “We zijn er nog niet, maar zetten grote stap richting behoud”

Dat Bob Peeters een tevreden trainer was na de 0-2 zege bij KRC Genk, hoeft weinig te verbazen. Niet alleen de zege zelf stemde Peeters gelukkig, ook het getoonde spel. “Wij hebben een volwassen wedstrijd gespeeld”, vertelt de oefenmeester tijdens de persbabbel na KRC Genk – Waasland-Beveren. “We hebben het centrum goed dichtgehouden. Dat wilden we zo, want we wisten dat Genk met twee centrumspitsen zou spelen. Daarom kozen we voor Sibum en Blondelle centraal op het middenveld.”

“Zij speelden met veel druk, zeker na de nederlaag van Standard tegen Gent”, vervolgt de oefenmeester. “Wij kregen daardoor mogelijkheden op de counter. Daarenboven konden wij voor het eerst sinds lang weer eens zonder druk spelen. Wij telden immers nog steeds een bonus van twee punten op OHL, dat eerder op de dag al verloren had. ‘Laat maar eens zien dat wij kunnen voetballen’, had ik dan ook gevraagd aan de spelers voor de wedstrijd.”

“We misten nog een prima kans via Blondelle. Maar we zijn al bij al weinig in de problemen geraakt. We tellen nu eindelijk vijf punten voorsprong op OHL. We zijn er nog niet, maar zetten wel een grote stap richting het behoud”, besluit Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean