Go back

Beloften verliezen met kleinste verschil bij Zulte Waregem

De beloften van Waasland-Beveren zijn er maandagavond niet in geslaagd hun vijfde partij in de A-poule winnend af te sluiten. Een jeugdig W-B verloor met 2-1 op het veld van Zulte Waregem. 

Tim Bavré trok met een erg jeugdig elftal richting Zulte. Christian Santos was de enige speler uit de A-kern in de selectie. De middenvelder maakte tegen Zulte Waregem zijn rentree na maanden revalideren na zijn knieoperatie eind november. Santos stond vijfenveertig minuten tussen de lijnen.

Waasland-Beveren acteerde een volledige eerste periode op een matig niveau. Al in minuut zes werden de slordigheden bij de bezoekers afgestraft door Zulte Waregem en zorgde de thuisploeg voor de vroege voorsprong. Kort voor het halfuur slikte W-B op een hoekschop een tweede treffer. Zo stond het al vroeg in de wedstrijd 2-0. Doelman Brent Van Steelant hield vervolgens met enkele knappe reddingen zijn team recht en net voor de pauze kwam Waasland-Beveren helemaal terug in de wedstrijd toen Gilles Pringels een voorzet van Nathan Volckerick enig mooi in doel werkte.

W-B, dat bij een 2-1-stand nog gevleid de rust in mocht, kwam een stuk hongeriger uit de kleedkamers voor het tweede bedrijf. Verder dan wat steriele druk kwam geel-blauw echter niet. Een kwartier voor tijd kwam het nog dicht bij de gelijkmaker, maar Volckerick kon zijn hoofd net niet tegen een fraaie vrijschop van Tim Vermeulen zetten. De wedstrijd verwaterde en de Waregemse voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Zo kon Waasland-Beveren geen vervolg breien aan de behaalde 4 op 6 tegen Lierse en Club Brugge, maar verloor het voor de tweede keer in de A-poule. W-B blijft steken op zeven punten uit vijf duels. Komende maandag, 24 februari (aftrap: 19u30), ontvangen de beloften KRC Genk in het Puyenbekestadion, daags nadat het eerste elftal de Limburgers partij geven in de Cristal Arena.

 

Zulte Waregem: Schelstraete, Palmeri, Singeot, Lambrecht, Vandenbroucke, El Malqui, Myny, Louage, De Rock, Brebels (75′ Bonte), Callebaut (86′ Bourguignon)

Waasland-Beveren: Van Steelant, Nys, De Pauw, Stuer (k) (78′ Michot), Volckerick, Pringels (73′ Hebbelinck), Vermeire, Santos (46′ Spangenberg), Coekaerts, Vermeiren, Vermeulen

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean