Go back

W-B stunt in Genk en staat steviger op plaats veertien!

Waasland-Beveren heeft zondagavond speeldag 27 afgesloten met een knappe en verdiende zege bij KRC Genk. Robin Henkens en Aboubakar Oumarou zorgden voor de Beverse doelpunten. Ook achterin zat het goed bij W-B, er werden nauwelijks doelkansen weggegeven. In de stand telt geel-blauw nu vijf punten voorsprong op het nummer vijftien, OHL.

Bob Peeters wijzigde zijn elftal voor het duel bij KRC Genk op twee plaatsen ten opzichte van de zege tegen Oud-Heverlee Leuven: Bas Sibum en Robert Demjan, beiden invaller tegen OHL, startten in de basis. Dalibor Veselinovic werd immers in laatste instantie niet fit bevonden voor de verplaatsing naar de Cristal Arena. Siebe Blondelle kreeg voor de tweede keer op rij een basisplaats.

Het eerste doelgevaar in de partij kwam er op naam van Cédric D’Ulivo en Siebe Blondelle na een kwartier spelen. Blondelle dook alleen op voor Laszlo Koteles, maar volleerde een gemeten voorzet van D’Ulivo onbegrijpelijk naast de Genkse kooi. De thuisploeg probeerde het aanvankelijk met diepe ballen op spitsenduo Vossen-Mboyo, maar vond maar moeilijk gaten in de stugge Beverse defensie.

Op het halfuur zette Robin Henkens een één-twee op met Aboubakar Oumarou, die met een knap hakje Henkens in stelling bracht. Henkens trof eerst nog de paal, maar in de rebound was het wel raak: 0-1! Zo bracht Henkens W-B tegen zijn ex-ploeg voor het eerst dit seizoen op voorsprong in een wedstrijd buitenshuis. Een Genkse gelijkmaker hing niet meteen in de lucht, maar toen Colin Coosemans een voorzet van Kalidou Koulibaly loste werd het even warm voor het Beverse doel. Verder kwam Genk niet, achterin stond het weer uitstekend bij W-B. Ruststand: 0-1.

AAA_4411

De tweede helft kon nauwelijks mooier beginnen voor Waasland-Beveren: Robert Demjan leverde na wat kappen en draaien een perfecte voorzet af op Aboubakar Oumarou, die na een één-tweetje met Ivan Trickovski het leer in de verste hoek plaatste. W-B verdubbelde zo al vroeg in de tweede helft zijn voorsprong in Genk, en dat was niet eens onverdiend op basis van het spel dat de bezoekers op de mat  brachten.

De reactie van KRC Genk, met Camus en Sekou op het terrein in plaats van Buffel en Mboyo, bleef niet uit. Khaleem Hyland probeerde het met een schot, Vossen met een kopbal en even later met een volley. De nul bleef echter op het bord staan. Ook toen de thuisploeg de druk nog wat verhoogde en Kara Mbodji het van dichtbij met een omhaal probeerde. W-B kwam er dan nog eens uit op de tegenaanval: Blondelle stuurde Trickovski weg, maar die werd onterecht teruggefloten voor buitenspel.

De thuisploeg bleef aandringen, al bleef het voornamelijk bij steriele druk. Kort voor het einde moest Rami Gershon nog een bal van de lijn halen om Bennard Kumordzi het scoren te verhinderen. Een doelpunt viel er niet meer. Zo behaalde W-B een knappe en verdiende 0-2 zege op het veld van KRC Genk! In de stand telt geel-blauw nu vijf punten voorsprong op OHL en komt het met 28 punten op gelijke hoogte met KV Mechelen.

 

KRC Genk: Köteles; Simaeys, Mbodji, Koulibaly, Tshimanga; De Ceulaer, Hyland (62′ Kumordzi), Gerkens, Buffel (46′ Camus); Mboyo (46′ Sekou), Vossen

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski, Sibum, Blondelle, Henkens; Oumarou (90+1′ Gabriel), Demjan (84′ Emond)

Gele kaarten: 25′ Blondelle, 73′ Trickovski, 79′ Cale, 80′ Camus

Doelpunten: 30′ Henkens 0-1, 48′ Oumarou 0-2

Scheidsrechter: Wim Smet

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean