Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren: selectie & voorbeschouwing

De reguliere competitie nadert stilaan haar ontknoping. Nog vier wedstrijden resten er Waasland-Beveren om zich te verzekeren van het behoud in de Pro League. W-B staat op een voorlopige veertiende plaats in de stand met 25 punten uit 26 duels. Op speeldag 27 trekt geel-blauw naar Limburg, voor de confrontatie met KRC Genk. De wedstrijd wordt op zondagavond gespeeld in de Genkse Cristal Arena en vangt aan om 20u30. Scheidsrechter van dienst is Wim Smet.

Met 41 punten staat KRC Genk op een voorlopige zesde plaats in de rangschikking. De Limburgers tellen 6 punten voorsprong op eerste achtervolger KAA Gent en zijn ondanks hun mindere laatste maanden (6 op 27) bijna zeker van deelname aan Play-off I. In februari verloor Genk weliswaar enkel tegen Club Brugge. Afgelopen donderdag kende het weinig problemen in zijn Europa Leagueduel met Anzji Machatsjkala. In een slappe pot speelde het met 0-0 gelijk in Moskou.

KRC Genk en Waasland-Beveren stonden reeds drie keer tegenover elkaar in de hoogste voetbalklasse. Even vaak eindigden de confrontaties op een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde zowel de heen- als de terugwedstrijd op 1-1. Gal Shish en Barak Badash scoorden tegen de Limburgers, terwijl Jelle Vossen beide Genkse doelpunten voor zijn rekening nam. Op speeldag 8 van het lopende seizoen troffen W-B en Genk elkaar op de Freethiel. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. De paal weerhield Ivan Trickovski van een eerste competitietreffer.

Voor het treffen van zondag 23 februari hebben noch Waasland-Beveren, noch KRC Genk geschorste spelers in hun rangen. Bas Sibum heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan en loopt dus schorsingsgevaar voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, indien hij tegen een geel karton aanloopt. Jonathan Rowell, Fayçal Lebbihi en René Sterckx zijn langdurig out. Christian Santos doet nog wedstrijdritme op bij de beloften.

De selectie voor de wedstrijd bij KRC Genk bestaat uit volgende twintig spelers (in numerieke volgorde): Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Gabriel, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Maman.

Geblesseerd: Rowell, Lebbihi, Sterckx

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Van den Eynde, Luyckx

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean