Go back

Beloften delen de punten met KRC Genk na 1-1-gelijkspel

De beloften van Waasland-Beveren zijn er daags na de stuntzege van de hoofdmacht bij KRC Genk niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen datzelfde Genk. Beide teams hielden elkaar in bedwang in het Puyenbekestadion. Het werd 1-1.

KRC Genk nam voor zijn verplaatsing naar Puyenbeke een zevental A-kernspelers mee. Tim Bavré mocht rekenen op de diensten van Renaud Emond, Kassim Doumbia en Christian Santos. De beloftecoach koos ervoor de talentvolle spelers van Genk op te vangen vanuit een goede organisatie en dat plannetje werkte perfect. Halverwege de eerste periode kon W-B zelfs de score openen: een hoekschop van Tim Vermeulen werd aan de tweede paal staalhard binnen gekopt door Christian Santos.

De Limburgers waren van slag en kwamen in de eerste 45 minuten niet verder dan een afstandspoging dat voorbij de kruising zoefde. Het centrale verdedigingsduo Kassim Doumbia – Ruben Stuer gaven weinig kansen weg. Zo mocht W-B me een 1-0-voorsprong naar de koffie. Veel afval bij de thuisploeg in het tweede bedrijf, terwijl Genk de druk opvoerde. Toch hield W-B stand en herstelde het gaandeweg het evenwicht in de partij. De 2-0 leek in de maak, maar Santos kopte ditmaal een corner tegen het doelkader.

Ook Genk bleef aandringen, maar de gelijkmaker kwam er niet, mede door het prima verdedigen van geel-blauw. Renaud Emond kreeg met nog een kwartier op de klok een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen, maar de spits kreeg het leer niet langs doelman Jackers. Het duel leek af te stevenen op een Arsenalscore, maar in de negenentachtigste minuut moest Brent Van Steelant zich toch omdraaien: 1-1.

Alweer een zeer verdienstelijk resultaat van de pupillen van trainer Bavré, die kort bij een nieuwe stunt waren, maar diep in de slotfase toch nog het deksel op de neus kregen. Op woensdag 5 maart (aftrap: 19u30) trekken de Beverse beloften naar Anderlecht, voor de laatste wedstrijd in de heenronde van de A-reeks.

 

Waasland-Beveren: Van Steelant, Cathoir (90′ Loriers), De Pauw, Suer, Emond, T. Vermeulen, Pringels (61′ Spangenberg), Vermeire, Santos, Doumbia, Volckerick (70′ De Witte)

KRC Genk: Jackers, Walsh, Cavus (78′ Hendrickx), Castagne, Vrijsen, Alessandro (k) (85′ H. Tshimanga), Masika, Mert, Ojo (75′ Janssens), Schrijvers, Mustafa

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean