Go back

W-B plooit, maar kraakt niet bij KV Mechelen (0-0)

Waasland-Beveren verlaat Mechelen met een punt na een scoreloos gelijkspel in Achter de Kazerne. W-B stond een volledige speelhelft met z’n tienen op de grasmat, nadat Hrvoje Cale net voor de pauze werd uitgesloten. KV Mechelen domineerde, maar vond geen gaatje door de strakke defensie van W-B, dat de juiste mentaliteit toonde op het veld toonde en beloond werd met een punt.

Na de wedstrijd bij Anderlecht, moest Waasland-Beveren opnieuw op verplaatsing aan de bak. Eén wijziging voerde Bob Peeters door in zijn basiself ten opzichte van de partij bij paars-wit: Jorn Vermeulen, terug uit blessure, kwam in de ploeg in de plaats van de gekwetste René Sterckx. Voorin koos Peeters opnieuw voor Dalibor Veselinovic, Siebe Blondelle werd in de centrale driehoek geposteerd.

De thuisploeg opende de debatten met een kansje voor Mads Junker. De Deen talmde echter te lang en zag zijn schot afgeblokt door Nicolas Godemèche. Diezelfde Junker trof kort daarop het doelkader, maar stond daarbij buitenspel. Waasland-Beveren probeerde het vanuit spelhervattingen, maar kon daar aanvankelijk weinig gevaar uit creëren.

KV Mechelen zorgde voor de pauze voor het meeste dreiging, vooral via de flanken. Toch had Malinwa het moeilijk om tot uitgespeelde kansen te komen. Dat was bij W-B  niet anders. 0-0 zou een logische ruststand worden na een kansarme eerste periode. Belangrijkste wapenfeit van die eerste helft was de rode kaart voor Hrvoje Cale, net voor de pauze. Een streng vonnis voor de Kroaat, waardoor geel-blauw nog vijfenveertig minuten met z’n tienen verder moest.

Voor de tweede helft bracht Bob Peeters Kassim Doumbia in de ploeg, het seizoensdebuut voor de verdediger. Hanan Maman bleef achter in de kleedkamer. Geruggesteund door de manmeersituatie, voerde de thuisploeg meteen de druk op. Boubacar Diabang werd diep gestuurd, maar besloot te zwak op Colin Coosemans en even voorbij het uur kopte Junker het leer van dichtbij over de dwarsligger. Toch bleef het aantal doelkansen van Malinwa beperkt; ook met een man minder stond W-B stevig georganiseerd op de mat.

KV Mechelen bleef Waasland-Beveren vastzetten aan de grote rechthoek, maar maakte het zichzelf ook moeilijk met al te vaak een afzwaaiende voorzet, een foute pass of een overhaast schot. W-B hield stand en verliet Achter de Kazerne zo met een welkom punt. Komend weekend wacht W-B alweer een belangrijk duel, thuis tegen Lierse.

 

KV Mechelen: Pacovski; Van Dam, Biset, Bateau, Ghomsi (87′ Destorme); Cordaro, Kamavuaka (72′ Rits), De Witte (k) Diabang; Prodell (58′ Mokulu), Junker

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen (59′ D’Ulivo), Bojovic, Belhocine (k), Cale; Godemèche, Maric, Blondelle; Henkens (85′ Sibum), Veselinovic, Maman (46′ Doumbia)

Gele kaarten: 14′ Godemèche, 24′ Blondelle, 90′ Coosemans

Rode kaarten: 45′ Cale

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet