Go back

Kerstactie: bied op het shirt van je favoriete speler en steun SOS Kinderdorpen!

Ook in 2013 organiseren de Pro League en haar clubs de Kerstactie ten voordele van SOS Kinderdorpen. Tijdens het Kerstvoetbal van 26 en 27 december zullen alle spelers van de Jupiler Pro League één helft spelen met het Pro League + logo, het logo van de sociale acties van de Pro League op hun shirt. Deze shirts worden vanaf woensdag 18 december te koop aangeboden via Ebay. De veiling zal duren tot vrijdag 27 december om 23u59.

Dat supporters niet alleen een hart hebben voor hun club, maar ook voor families die het extreem moeilijk hebben, werd vorig jaar nog bewezen: dankzij de steun van de fans zamelden de Pro League en de clubs toen maar liefst 80.000 euro in voor SOS Kinderdorpen. Om de fans te tonen wat er met hun geld gebeurt, werden in november 2 supporters uitgenodigd door de Pro League en SOS Kinderdorpen om in Kinshasa de Familieversterkende Programma’s te gaan bezoeken. Via www.jupilerproleague.be kan u een filmpje zien van dat bezoek.

Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League: “Belangrijk is dat je merkt wat onze steun concreet betekent op het terrein. Ik heb opnieuw een vrouw ontmoet die ik een vorige keer al had gezien. Zij was haar man gevolgd naar Angola, maar die was daar overleden. Nadien is ze teruggekeerd met haar kinderen en heeft ze haar leven vanaf nul weer opgebouwd. Door de steun van SOS is dat gelukt en nu heeft die vrouw een voorbeeldfunctie. Ze bewijst dat je ondanks alle tegenslagen toch iets kan maken van je leven.”

Steun ook dit jaar, samen met de Pro League en haar clubs SOS Kinderdorpen. Surf naar www.jupilerproleague.be, bied op het shirt van je favoriete speler en steun zo SOS Kinderdorpen.

Daarnaast verkopen we dit jaar ook de Pro League+ badges die je tijdens deze campagne regelmatig zal zien verschijnen, gedragen door presentatoren en trainers. Voor 2 euro is deze badge de jouwe en steun je er bovendien ook SOS Kinderdorpen mee. Aan de badges is bovendien een wedstrijd gekoppeld: wie de leukste foto met zijn badge op Twitter post, met hashtag “#footballplus” maakt kans op een gesigneerd shirt van zijn favoriete speler uit de Jupiler Pro League.

De verkoop van de badges gebeurt van 18 tot 27 december, ondermeer rond de stadions op de wedstrijden van 21, 22, 26 en 27 december, samen met de Supportersfederatie Profclubs. Meer informatie via jouw lokale supportersfederatie of via proleagueplus@proleague.be.