Go back

Thierry Ekangamene, jonge broer van Man United-Belg Charni Ekangamene

Met de 19-jarige Charni Ekangamene mocht topclub Manchester United onlangs opnieuw een jonge Belg verwelkomen in de A-kern. ‘Wat heeft dat met Waasland-Beveren te maken?’, horen we u al denken. Wel, de jongste broer van Charni, Thierry Ekangamene, komt sinds dit seizoen uit voor de Nationale U15 van België. De 14-jarige Thierry kijkt enorm hard op naar zijn oudere broer en hoopt dat hij ooit dezelfde stappen kan zetten in zijn carière.

“Ik zag zijn foto en artikel in de krant en heb hem meteen opgebeld om hem te feliciteren met zijn plek in de A-kern”, vertelt Thierry. “Hij is echt een voorbeeld voor mij. Hij is ook op een laag niveau begonnen en ging van Sparta Linkeroever via Antwerp FC naar Manchester United. Ik speel vanaf dit jaar bij de nationale U15 van Waasland-Beveren. Vorig jaar zat ik nog bij Sporting Burcht, dat in vierde provinciale uitkomt. Dat is ook best een grote stap. Ik hoop ook ooit voor een topclub uit te komen. Daar droom ik van.”

Naast Charni heeft Thierry nog een voetballende broer: Jordy Ekangamene, die afgelopen zomer een profcontract tekende bij KRC Genk. “Charni is een echte zes, Jordy een zeven of een negen en ik ben een negen”, legt Thierry de voorkeursposities van de broers uit. Gevraagd naar wie nu eigenlijk de meest getalenteerde voetballer van de drie is, antwoordt Thierry eerlijk: “Charni! Maar ik ben nog maar veertien jaar en heb nog een lange weg af te leggen.”

Thierry Ekangamene

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet