Go back

SKB GEEFT DUBBELE VOORSPRONG UIT HANDEN, MAAR ZET DENDER UITEINDELIJK TOCH OPZIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Limbombe bracht geel-blauw vanop de stip al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, niet veel later verdubbelde Ismaheel de score. In de tweede helft zette Dender de scheve situatie recht na doelpunten van Nsimba en Atman. Uiteindelijk besliste Limbombe de partij met zijn tweede doelpunt van de avond. Eindstand: 3-2.

De aanwezige fans in het Freethielstadion moesten niet lang wachten op de eerste kansen. Dender dreigde in de openingsfase meteen met een schotje van Hens, aan de overzijde ging een poging van Ismaheel een metertje naast. Na zo’n tien minuten spelen schoot de bal door tot bij Çukur, de aanvaller leek verrast en kon niet besluiten.

In de veertiende minuut wees scheidsrechter Vermeiren meer dan terecht naar de stip na een trap van Ragolle op het hoofd van Filipovic. Limbombe faalde oog in oog met doelman Gies niet: 1-0, een vroege voorsprong voor geel-blauw.

SKB drukte na de openingstreffer meteen door. In de negentiende minuut was er appel voor een nieuwe strafschop na handspel van Cools in de zestien, maar Vermeiren ging hier niet op in.

Toch was het niet lang wachten alvorens er op de Freethiel opnieuw gejuicht kon worden. Na een weergaloze aanval behield doelpuntenmaker Limbombe het overzicht en bracht de bal perfect voor doel. De inlopende Ismaheel nam het geschenk met beide handen aan en kopte de bal onhoudbaar tegen de touwen: 2-0!

SKB bleef de eerste helft heer en meester, de thuisploeg gaf weinig tot niets weg. Vlak voor rust haalde Verstraete nog eens verschroeiend uit, de middenvelder zag zijn pegel op de kruising uiteenspatten. Ruststand: 2-0.

Hoewel onze Leeuwen behoorlijk gretig uit de kleedkamer leken te komen, was de eerste kans na rust meteen raak voor de bezoekers. Na een dieptepass van Hens zette Nsimba zich krachtig door. De aanvaller liet zich door niets of niemand meer afstoppen en besloot fraai in de verste hoek: 2-1.

Dender putte moed uit de aansluitingstreffer en bleef onze Leeuwen verder onder druk zetten. Na zo’n uur spelen volgden meerdere hoekschoppen op rij, telkens leverden ze het nodige gevaar op. Bij één van deze corners kon invaller Akman vrijstaand aan de eerste paal inkoppen: 2-2. Dender zette zo de scheve situatie in amper negen minuten recht, de partij kon opnieuw beginnen.

Onze Leeuwen hadden geen zin om de wedstrijd uit handen te laten glippen en trokken meteen naar voor. Amper vier minuten na de gelijkmaker belandde de bal na een snedige aanval bij Limbombe. De bedrijvige aanvaller zocht en vond de verste hoek: 3-2, SKB wederom op voorsprong!

Geel-blauw liet zich gelukkig geen tweede keer in deze partij vangen en speelde de wedstrijd nu wél volwassen uit. Hoewel het bij een carambole in de slotfase toch nog even warm werd. Na een behoorlijk bizarre wedstrijd kon een opnieuw sfeervolle Freethiel uiteindelijk toch de vierde driepunter van dit seizoen vieren. Eindstand: 3-2.

Volgende week (2/12) trekt SKB naar de Heizel om het tegen RSCA Futures op te nemen. Voor deze partij geldt geen verplichte combiregeling. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com. Op wedstrijddag zullen ter plaatse geen tickets aangekocht kunnen worden!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz, Çukur (79’ Servais), Ismaheel (69’ Koyalipou), Limbombe (87’ Coopman), Salech, Hrncar, Filipovic, Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
15′ 1-0 Limbombe
22′ 2-0 Ismaheel
51′ 2-1 Nsimba
60′ 2-2 Akman
64′ 3-2 Limbombe