Go back

SK BEVEREN KLOPT SPORTING CHARLEROI IN EXTRA OEFENDUEL

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Gilles Van der Coelden

SK Beveren trok deze middag naar het jeugdcomplex van Sporting Charleroi om er een oefenmatch af te werken tegen de Zebra’s. Er werd viermaal dertig minuten gespeeld. Geel-blauw trok aan het langste eind en won met 1-3. Doelpunten werden gescoord door Yousef Salech, Mauro Trari en Gabriel Kyeremateng.

SKB startte het vurigst aan de partij. Taofeek Ismaheel zette zich door op de rechterflank, zag Sander Coopman de zestien instormen en zette gepast voor. Coopman duwde de bal goed richting doel, maar trof de rechterdoelstaak. Amper een paar minuten later ging Salech door op een gemeten dieptepass. Hij ging de thuisdoelman goed voorbij, maar werd getorpedeerd. De scheidsrechter twijfelde, maar blies tot ieders verbazing niet op zijn fluit. De Carolo’s leken gewaarschuwd, want kwamen sinds dat moment beter in de wedstrijd. Initieel stond de verdediging nog pal en werden schoten afgeblokt, maar vlak voor het halfuur was het toch raak. Badji nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening.

Na een korte pauze was het opnieuw SKB dat veel wil toonde. Met veel strijdlust en duels in het middenveld, werden echter geen grote kansen gecreëerd. In minuut 47 noteerden we een heerlijke steekpass van Tiago Çukur richting Salech. Die bedankte door de bal in de verste hoek tegen de netten te duwen: 1-1.

In het derde kwart kwam een nagenoeg nieuw elftal tussen de lijnen bij Beveren. De frisse jongens lieten zich meteen zien. Jenthe Mertens zette zich goed door op rechts, stak Mauro Trari diep en die laatste twijfelde niet om geel-blauw op voorsprong te zetten. SKB behield controle, maar moest toch op zijn hoede zijn voor tegenprikken. Na een rommelfase kwam de bal voor de voeten van ex-SKB’er Daan Heymans. Hij werkte goed af, maar vond Maxim Deman op zijn weg. Met een knappe beenveeg behield hij de voorsprong voor SKB. Ook op een kopbal van Bernier stond de goalie pal.

Vlak voor affluiten ging de bal nog op de stip na een dubbele duwfout op Gabriel Kyeremateng. Hij nam de elfmeter zelf en trapte gedecideerd binnen. Eindstand: 1-3.

Opstelling SKB eerste 60’:
Deman, Hrncar, Khatir, Filipovic, Goncalves, Geusens, Luiz, Coopman, Ismaheel, Çukur, Salech

Opstelling SKB tweede 60’:
Deman (90’ Reus), Mertens, Wuytens, Bateau, Dassy, Geusens (90’ Fall Ndour), Servais, Moistsrapishvili, Limbombe, Kyeremateng, Trari