Go back

JONGE LEEUWEN DELEN DE PUNTEN MET KV KORTRIJK

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen speelden op vrijdagavond (03/11) een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk.

Team coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een snelle tegenaanval kon Kortrijk meteen de score openen. De West-Vlamingen kregen hierdoor een extra boost met een tweede doelkans als gevolg. Gelukkig voor geel-blauw eindigde de bal op de paal. Trari kon met een individuele actie voor de eerste Beverse dreiging zorgen, maar zijn voorzet kreeg niet het gewenste vervolg. Na twintig minuten forceerde de bezoekende aanvaller een strafschop door sneller dan doelman Lusamba op de bal te zijn. Deze laatste zette zijn foutje meteen recht door de strafschop te stoppen. Enkele minuten later dwong Trari evenzeer een strafschop af die door Ertürk vakkundig in doel werd getrapt. Beide ploegen dwongen nog elk een goede doelkans af, maar zonder doelpunt tot gevolg. Zo gingen we rusten met een 1-1-tussenstand. Het was duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Onze Jonge Leeuwen dienden toch wel een betere tweede helft te spelen om aanspraak te maken op een overwinning.”

“De koffiepauze werkte inspirerend voor Beveren dat na rust meer balbezit afdwong en voor meer dreiging richting het bezoekende doel kon zorgen. Desondanks was het  nog even wachten tot Tallal, Soumahoro en Ertürk hun kans gingen. Iets voorbij het uur werden met Capa, Johnson en De Weerdt drie nieuwe krachten ingebracht in de plaats van Trari, Dassy en Struylaart. Onze Jonge Leeuwen trachtten met een snellere balcirculatie op zoek te gaan naar een voorsprong. Een ietwat twijfelachtige fase met vermeend handspel werd niet gefloten, maar bleek na het bekijken van de beelden na de wedstrijd de juiste beslissing te zijn geweest van de scheidsrechter. Enkele hoekschoppen voor het bezoekende doel leverden ook niet die ene extra treffer op. Lu kwam een kwartier voor tijd Soumahoro vervangen. Kortrijk dat zelf ook verschillende wissels doorvoerde, kwam op het einde van de match nog tot een dubbele doelpoging, maar Lusamba hield zijn netten schoon. Ertürk bleef de Kortrijkse verdediging onder druk zetten, maar ook zijn laatste poging eindigde helaas naast het doel.”

“De wedstrijd werd in de eerste helft vooral gekenmerkt door een vroeg bezoekend doelpunt, gevolgd door twee strafschoppen. Voor rust haalden we niet het gewenste spelniveau. In de tweede helft toonden onze Jonge Leeuwen wel de intentie om een thuisoverwinning te behalen. De bezoekers uit Kortrijk maakten zeker ook aanspraak op een gelijkspel dat op basis van de volledige wedstrijd misschien wel de juiste uitslag was. Met deze puntendeling blijven we wel aansluiten bij de subtop in deze U21-reeks.”

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Ofosuhene, Fall, Rietdijk, Struylaart (63’ Capa), Trari (63’ De Weerdt), Dassy (63’ Johnson), Soumahoro (75’ Lu), Tallal, Ertürk, Willems.