Go back

SKB EN LIERSE VERDELEN DE BUIT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB is vandaag in Lier niet verder geraakt dan een gelijkspel. Tot twee keer toe kwamen onze Leeuwen op voorsprong, maar Lierse slaagde er evenveel keer in de stand terug op gelijke hoogte te brengen. Voor SKB scoorde Ismaheel en ging een bal van Koyalipou via Libert in doel. Bij Lierse waren de doelpuntenmakers Van Dessel en Cools. Eindstand: 2-2.

SKB eiste op het Lisp meteen het balbezit op. Nadat Verstraete met een afstandsschot een eerste keer voor dreiging had gezorgd, was de tweede kans in de partij meteen raak. Een voorzet van aanvaller Koyalipou belandde via Geusens bij Ismaheel, de flankaanvaller twijfelde geen seconde en knalde de bal met rechts heerlijk in de linkerbovenhoek: 0-1.

De reactie van de thuisploeg bleef aanvankelijk uit. Toch kwam Lierse ietwat uit het niets plots op gelijke hoogte. Een hoekschop van Brebels bereikte Van Dessel. De middenvelder legde de bal prima klaar voor zijn linker en haalde vervolgens verschroeiend uit: 1-1.

SKB was niet meteen aangeslagen, onze Leeuwen bleven de bal opeisen. Pogingen van Goncalves en Geusens konden doelman Teunckens echter niet in verlegenheid brengen. Een schot van Koyalipou ging niet zo ver naast.

Lierse voerde stilaan de druk op. Oulare kreeg teveel vrijheid en haalde uit, Reus moest de bal met een spectaculaire zweefduik in hoekschop werken. Niet veel later greep de Nederlandse goalie opnieuw goed in op een schot van Schouterden.

In het slot van de eerste helft herstelde SKB het evenwicht, er vielen echter geen grote kansen meer te noteren. Ruststand: 1-1.

Onze Leeuwen dreigden na rust als eerste. Geusens had bij een hoekschop iets heel moois in gedachten. De aanvallende middenvelder probeerde de bal in één tijd in doel te krullen, Teunckens had alle moeite van de wereld om het leer uit zijn doel te houden. Aan de overzijde reageerde Lierse met een poging van Van Acker, Reus klemde probleemloos.

Op het uur moest onze doelman wel alles uit de kast halen. Na een prima aanval van de thuisploeg kon Van Acker nogmaals uithalen, Reus bracht in twee tijden redding. Niet veel later wisselde coach De Decker een eerste keer in deze partij. Hrncar en Moistsrapishvili kwamen in het team, Wuytens en Geusens gingen naar de kant.

In de 72ste minuut klom geel-blauw voor een tweede keer in de match op voorsprong. Ismaheel lanceerde invaller Hrncar. Zijn scherpe voorzet werd in eerste instantie door Teunckens gestopt, maar Koyalipou was goed gevolgd en duwde het leer via Libert in doel: 1-2.

Vier minuten later was geel-blauw er al opnieuw. Teunckens kon dit keer Limbombe wel van een doelpunt houden.

Met nog negen minuten te gaan leek een driepunter binnen handbereik, maar uitgerekend ex-speler Jens Cools besliste daar anders over. De middenvelder kopte een hoekschop van Schouterden onhoudbaar tegen de touwen: 2-2. Extra zuur: voorafgaand aan het doelpunt incasseerde Goncalves een beuk van doelpuntenmaker Cools, jammer genoeg werd dit niet opgemerkt.

In het slot kon geen van beide teams nog een kans versieren. Eindstand: 2-2.

Volgende week (12/11) ontvangt SKB co-leider Lommel op de Freethiel. Tickets zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz, Koyalipou, Ismaheel (87’ Çukur), Limbombe (77’ Coopman), Wuytens (63’ Hrncar), Geusens (63’ Moistsrapishvili), Filipovic, Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
7′ 0-1 Ismaheel
15′ 1-1 Van Dessel
72′ 1-2 Libert (own)
82′ 2-2 Cools