Go back

JONGE LEEUWEN SPELEN GELIJK OP STAYEN

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Omdat het eerste elftal van STVV op vrijdagavond aan de bak moest, speelden onze Jonge Leeuwen dit keer hun uitwedstrijd op zaterdagavond (28/10). Dit zorgde ervoor dat onze jongens op dezelfde dag een wedstrijd hadden als ons eerste elftal, dat thuis tegen Francs Borains speelde. 

Team coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“Beide teams begonnen op het grote kunstgrasveld van Stayen met volle overtuiging aan de wedstrijd. STVV probeerde als thuisploeg onze Jonge Leeuwen onmiddellijk onder druk te zetten. Met een goede organisatie vingen we de eerste doelkansen van de thuisploeg op. Gaandeweg de wedstrijd staken ook aanvallers Ertürk en Trari hun neus aan het venster. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, maar grote doelkansen waren er voorlopig niet. Langs beide kanten leverden het middenveldspel wel wat stilstaande fases op, geen van beide ploegen kwam echter tot scoren. Lusamba diende naar het einde van de eerste helft tot twee maal attent te zijn. Eerst op een afstandsschot en vervolgens bij een duel met een aanvaller van de thuisploeg.”

“De tweede helft werd aangevat met dezelfde elf spelers als in de eerste helft. STVV kreeg de eerste kans, Lusamba redde gevat. Na deze fase volgde meteen een reactie aan de overzijde, Ertürk zag zijn poging op de paal stranden. Onze Jonge Leeuwen namen de bovenhand in de wedstrijd, zowel Dassy als Trari kwamen net niet tot scoren. De druk op de helft van STVV werd vergroot, maar de thuisdoelman speelde een puike wedstrijd. De Kanaries bleven gevaarlijk op de counter. Zo kwamen we goed weg toen een bal tegen de paal belandde. SKB antwoordde onmiddellijk met een snelle tegenaanval via Dassy. Zijn voorzet werd door Ertürk met het hoofd verlengd tot bij Trari. De flankaanvaller besloot nipt naast. Iets voorbij het halfuur verving Capa Struylaart op het middenveld. De wedstrijd bleef ondertussen voortdurend over en weer gaan. De ploeg die scoorde, zou de drie punten binnenhalen. Dit gegeven verhoogde de intensiteit in de wedstrijd. Een vrijschop van de Kanaries belandde op de deklat, maar dé doelkans van de wedstrijd was voor Ertürk. Hij ontving, na een prima infiltratie vanuit de verdediging, een bal van Willems. Onze spits kapte zich vervolgens mooi vrij, maar plaatste de bal millimeters naast de buitenkant van de kruising. Trari ging vervolgens met een dribbel richting doel, maar werd foutief afgestopt door een stevige tackle van een thuisverdediger. Tot slot besloot Fall nog met een vrije schop over doel.”

“Zo eindigde een genietbare wedstrijd op een 0-0-gelijkspel. Beide teams hadden doelkansen. Zowel STVV als SKB konden rekenen op een attente verdediging en doelman. Het open middenveldspel maakte er een wedstrijd van waarin de aanvallers hun kans gingen om te scoren. Onze Jonge Leeuwen haalden allen een goed niveau. Ze vergaten enkel zichzelf te belonen met een doelpunt dat wellicht tot winst had geleid. STVV speelde echter ook een goede partij waardoor het gelijkspel zeker niet onverdiend was. Het wederzijds respect van de stafleden van beide teams voor eenieders prestatie zorgde voor een deugddoend slot.”

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Ofosuhene, Fall, Rietdijk, Struylaart (68’ Capa), Trari (87’Soumahoro), Tallal, Lully, Ertürk, Dassy, Willems

BEKER VAN BELGIË

“Vorige week speelde een mix van U18- en U21-spelers hun derde wedstrijd voor de Beker van België (U19). Op bezoek bij KV Mechelen waren we na twee vroege treffers van de thuisploeg al snel op achtervolgen aangewezen. Op een moment dat we in de tweede helft kortbij de aansluiting kwamen, scoorde de thuisploeg haar derde doelpunt. Onze jongens hebben gedurende de volledige wedstrijd gestreden als leeuwen, maar konden geen derde winstpartij op rij realiseren.”

“Volgende week woensdag komen de Mechelaars naar de Freethiel voor de vierde wedstrijd in deze Beker van België. Een mogelijkheid voor onze Jonge Leeuwen om het 3-0-verlies van vorige week van antwoord te dienen,” besluit Bart Selleslags.