JONGE LEEUWEN MOETEN HOOFD BUIGEN VOOR KVO

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen ontvingen op vrijdagavond (20/10) KV Oostende op eigen terrein. De kustboys haalden reeds 12 punten uit zes wedstrijden. Ze wonnen tot nu toe drie maal en speelden evenveel keer gelijk. Voorafgaand aan de afreis naar de Freethiel slikten ze dus nog geen enkele verlieswedstrijd. Beveren stelde daar vooraf 10 punten uit vijf wedstrijden met één enkele verlieswedstrijd tegenover. Met andere woorden: een treffen in het bovenste deel van het klassement.

U21-coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“De bezoekers namen bij de start van de wedstrijd het balbezit voor zich, een enkele grote doelkans werd door doelman Beniest tegengehouden. Onze Jonge Leeuwen kregen na de eerste tien minuten meer grip op de wedstrijd en trachten via Ertürk en Mertens voor de nodige dreiging te zorgen. Vooral veel middenveldspel, met een aantal scherpe duels, leverden zoals gezegd niet veel open kansen op. Toch was de overtuiging bij beide ploegen aanwezig om tot scoren te komen. Een 0-0-ruststand had bijgevolg een logische tussenstand geweest, ware het niet dat we zelf mee de aanleiding gaven voor een achterstand in de laatste minuut van de eerste helft. Een foute inspeelbal in de verdediging gaf de bezoekende spits de mogelijkheid de bal te recupereren en richting doel te gaan. We slaagden erin dit mistasten nog recht te zetten, maar hiervoor was het wel nodig de bezoeker foutief af te stoppen op de rand van het strafschopgebied. KVO liet deze kans niet onbenut: 0-1. De rust ingaan met een vermijdbaar tegendoelpunt was een tegenvaller.”

“Na de rustpauze was het eerste doelgevaar voor Beveren met een open doelkans voor Soumahoro op een snelle voorzet van Mertens. De thuisaanvaller bleek te verrast te zijn en dé kans op de gelijkmaker werd niet benut. SKB toonde zich gretig om zelf zijn kans te gaan, maar te makkelijk balverlies op het middenveld leidde naar een dubbele achterstand in de 49ste minuut. De thuisploeg was even van slag. Nieuw mistasten rond het eigen strafschopgebied werd nauwlettend afgestraft door KVO. Het geloof in de aansluiting werd niet opgegeven door onze jongens, maar met de wind in de zeilen door de comfortabele voorsprong maakten de bezoekers door vlot te combineren een échte veldgoal mooi af, 0-4 na 65 minuten. Met een paar extra youngsters in de ploeg bleven onze Jonge Leeuwen strijdvaardig om toch de eerredder te scoren. Ertürk kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar de bezoekende verdediging stond zijn doelman bij door zich letterlijk voor de bal te gooien.”

“Samengevat: ondanks een evenwichtige wedstrijd zorgde mistasten in de slotfase van de eerste helft voor een voorsprong van KVO. De bezoekers maakten nadien efficiënt gebruik van dubbel balverlies alvorens de wedstrijd op slot te doen met snel aanvalsspel. De kampioenenploeg van vorig seizoen boekte hierdoor een verdiende overwinning. De kwaliteit van ons eigen veldspel kon zeker beter, al blijft er een nasmaakje hangen aan deze wedstrijd waarin we te vaak in eigen voet schoten. KVO blijft door deze nieuwe overwinning ongeslagen bovenaan het klassement. Onze Jonge Leeuwen behouden hun plaats in de linkerkolom.”