SKB PAKT TEGEN CLUB NXT DEUGDDOENDE DRIEPUNTER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden & Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vanmiddag in geslaagd om hun tweede driepunter van het seizoen binnen te halen. Bateau bracht geel-blauw al vroeg in de partij op voorsprong, Geusens verdubbelde vlak voor rust de score. In de tweede helft zette Koyalipou de 0-3-eindstand vanop de strafschopstip op het bord.

SKB begon vanmiddag het gretigst aan de partij. Limbombe kreeg als eerste de kans om uit te halen, Shinton moest meteen met de vuisten ingrijpen. Drie minuten later klom geel-blauw al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een strakke hoekschop van Goncalves belandde aan de tweede paal bij Bateau. De verdediger aarzelde niet en duwde het leer in één tijd tegen de touwen: 0-1.

Club NXT was niet echt aangeslagen. In de 25ste minuut moest Reus alles uit de kast halen om de Bruggelingen het scoren te beletten. Onze Nederlandse goalie stond, gesteund door het doelhout, pal op pogingen van Barbera en Vermant.

Na deze dubbele kans ging het tempo ietwat uit de partij. Geel-blauw was voornamelijk dreigend via hoekschoppen, een poging van Geusens ging naast. In het slot van de eerste helft drukten onze Leeuwen nog eens door. Een inzet van Koyalipou strandde eerst nog op de voeten van een Brugse verdediger, maar niet veel later was het toch een tweede keer raak. Geusens was attent en strafte een misverstand in de thuisdefensie af: 0-2, meteen ook de ruststand.

De thuisploeg trok na rust direct naar voor. Reus moest meteen ingrijpen op een botsende bal van Barbera. SKB reageerde met een poging van Koyalipou, doelman Shinton bracht redding.

In de 58ste minuut wees de Nederlandse scheidsrechter Robin Vereijken naar de stip na handspel van een Brugse verdediger. Koyalipou trapte het leer via Shinton in doel: 0-3. Kort na zijn doelpunt haalde Koyalipou nogmaals krachtig uit, Shinton zweefde zijn knal uit doel.

Ook Club NXT bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Een kopbal van Lund Jensen ging naast, Salah besloot in de handen van Reus. Geel-blauw bleef op de loer liggen, Servais knalde na een snedige tegenaanval hard over.

In de slotfase bracht coach De Decker nog heel wat verse krachten tussen de lijnen om de overwinning veilig te stellen. Onze Leeuwen bleven geconcentreerd en voetbalden de partij volwassen uit. Eindstand: 0-3.

Zaterdag 28 oktober nemen onze Leeuwen het om 20.00 uur thuis op tegen Francs Borains. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.