Go back

CLUB NXT – SK BEVEREN (22/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgenmiddag (22/10) nemen onze Leeuwen om 16.00 uur in The NEST op tegen Club NXT. De Nederlandse scheidsrechter Robin Vereijken zal deze partij in goede banen leiden. Hij zal hierbij worden bijgestaan door de heren Nils Van Kampen en Rick Van Rijn. Bert Verbeke is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Na de hoopgevende prestatie in Deinze, waarbij geel-blauw met een puntendeling te karig werd beloond, incasseerden onze Leeuwen thuis tegen Zulte Waregem een stevige opdoffer. Na de interlandbreak volgt morgen met de uitwedstrijd bij Club NXT opnieuw een pittige opgave.

De Bruggelingen doen het dit seizoen bijzonder goed. In acht wedstrijden slaagde Club NXT er al vijf keer in de overwinning binnen te halen. Vooral de laatste weken zit het team van coach Nicky Hayen in een zeer goede flow. Zo trokken ze tegen SL16, Zulte Waregem en Francs Borains maar liefst drie keer op rij aan het langste eind. Begin september werd ook Patro Eisden in eigen huis in bedwang gehouden.

Club NXT verzamelde dit seizoen al zestien punten. Voor speeldag 9 bezetten ze met dit puntenaantal een voorlopige derde plaats in het klassement. Vooral Romeo Vermant liet zich al opmerken. De Belgische aanvaller deed dit seizoen al vier keer de netten trillen. Het wordt uitkijken of onze Leeuwen morgen tegen de Brugse youngsters de rug opnieuw kunnen rechten.

PRAKTISCHE INFO

Opgelet! Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling. Tickets konden enkel aangeschaft worden bij erkende supportersclubs die morgen naar The NEST trekken.

SELECTIENIEUWS

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Zulte Waregem kan coach De Decker opnieuw beroep doen op Louis Verstraete. De middenvelder pakte tegen Deinze zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en moest hierdoor op de vorige speeldag vanuit de tribune toekijken.

Onze T1 selecteerde voor de wedstrijd tegen Club NXT onderstaande 19 Leeuwen.