Go back

SKB SCOORT OPNIEUW DRIE KEER EN PAKT 6 OP 6

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie & Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd een tweede overwinning op rij te behalen. Al vroeg in de partij bracht Koyalipou geel-blauw op voorsprong, vlak voor rust verdubbelde Filipovic de score. In de tweede helft bracht Koyalipou, na een geniale pass van Goncalves, de 3-0-eindstand op het bord.

Onze Leeuwen wilden er vanavond geen gras over laten groeien en trokken meteen naar voor. In de 10de minuut kreeg Goncalves te veel vrijheid, zijn schicht ging slechts een metertje naast. Zes minuten later kon Limbombe vanop eigen helft oprukken. Doelman Saussez had nog geen zin in een vroege tegentreffer en pakte uit met een knappe parade.

Twee minuten later moest Saussez zich alsnog vroeg in de partij gewonnen geven. Een voorzet van Limbombe belandde via het lichaam van verdediger Obissa pardoes in de voeten van Koyalipou. De spits miste niet: 1-0, SKB al vroeg op voorsprong!

Onze Leeuwen hadden duidelijk vertrouwen getankt en gingen meteen op zoek naar een nieuwe treffer. Na een knappe collectieve aanval probeerde Geusens Saussez met een hakje te verrassen, de bal eindigde echter in de handen van de doelman. In de 25ste minuut staken ook de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. Reus moest meteen zeer attent reageren op een inzet van Guirassy.

Vlak voor de rust duwden onze Leeuwen het gaspedaal nog eens in. Saussez stond pal op een uithaal met links van Limbombe, Geusens krulde een hoekschop bijna in één tijd binnen. Bij de daaropvolgende fase konden de supporters wel een tweede keer juichen. Goncalves zocht en vond met een hoekschop Limbombe aan de tweede paal. De flankaanvaller bediende Filipovic perfect voor doel: 2-0, meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon minder intens dan de eerste. Curci zorgde voor de eerste dreiging na rust, zijn wilde uithaal eindigde in de tribune. Aan de overzijde deden onze Leeuwen de netten wel opnieuw trillen. Goncalves zette Koyalipou met een geniale pass op weg naar doel. De spits bleef oog in oog met Saussez ijzig kalm en lepelde de bal met een fraaie lob in doel: 3-0, de Freethiel ontplofte! Amper drie minuten later kon de thuisaanhang bijna opnieuw juichen, maar Saussez gunde Limbombe vanavond geen doelpunt.

Na een uur spelen voetbalde ook Francs Borains een knappe aanval bij elkaar. Reus moest uiteindelijk niet ingrijpen, de knal van Lavie ging naast.

Het laatste halfuur van de partij werd vooral gekenmerkt door heel wat wissels bij beide teams. Chevalier trof zeven minuten voor tijd wel nog de paal na een snelle counter. Aan de overzijde kende een poging van Salech hetzelfde lot. Ook Limbombe deed nog een allerlaatste poging om Saussez te verslaan, maar die vond drie tegendoelpunten meer dan voldoende. Eindstand: 3-0.

Woensdag (1/11) wacht onze Leeuwen een nieuwe thuiswedstrijd. Geel-blauw neemt het dan om 20.00 uur in de Croky Cup op tegen Westerlo. Tickets kunnen zoals steeds aangekocht worden via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (63’ Moistsrapishvili), Koyalipou (76’ Çukur), Ismaheel (59’ Salech), Limbombe, Wuytens, Geusens (76’ Coopman), Filipovic, Verstraete, Goncalves (76’ Servais)

Scoreverloop:
18′ 1-0 Koyalipou
44′ 2-0 Filipovic
55′ 3-0 Koyalipou