Go back

SKB BEKERT VERDER NA KNAPPE TEAMPRESTATIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd om KVC Westerlo in de beker opzij te zetten. Al vroeg in de partij bracht Coopman geel-blauw op voorsprong, vlak voor rust verdubbelde Hrncar de score. Westerlo ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet. Na een strafschopfout op Goncalves lukte Koyalipou de 3-0 vanop de penaltystip. In het absolute slot kon Madsen, eveneens vanuit strafschop, nog milderen. Eindstand: 3-1.

SKB had er vanavond duidelijk zin in, vanaf de eerste minuut trok geel-blauw naar voor. Dat resulteerde al bijzonder snel in het openingsdoelpunt. Giorgi leverde een perfecte assist af voor Coopman. De aanvallende middenvelder knalde in één tijd de bal voorbij Gillekens: 1-0!

Na de vroege voorsprong hielden onze Leeuwen de partij goed onder controle, de bezoekers vonden geen gaatje in de Beverse defensie. Coach De Decker moest in de 26ste minuut wel al meteen een eerste keer wisselen. Aanvaller Salech verliet geblesseerd het veld, Koyalipou kwam in zijn plaats.

In de 33ste minuut stak Westerlo een eerste keer in de partij de neus aan het venster. Chadli probeerde een voorzet in een tijd binnen te tikken, doelman Deman liet zich niet verrassen. Aan de overzijde zette Hrncar zich goed door op zijn flank. De Slowaak vond Koyalipou in de zestien, zijn uithaal ging echter hoog over.

In de laatste tien minuten van de eerste helft werd er door beide teams vooral veel strijd geleverd, grote doelkansen bleven lange tijd uit. In de extra time trokken onze Leeuwen nog een allerlaatste keer naar voor. Koyalipou behield het overzicht en vond Hrncar voor doel. De Slowaak aarzelde niet en knalde de 2-0 tegen de touwen, meteen ook de ruststand.

Westerlo begon zeer fel aan de tweede helft, onze Leeuwen moesten in de beginfase alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van de bezoekers op te vangen.

Na tien minuten spelen, kon ook geel-blauw een eerste keer dreigen. Het afstandsschot van Moistsrapishvili eindigde in de handen van Gillekens. Drie minuten later liet doelman Deman een staaltje van zijn kunnen zien. De goalie pakte uit met een knappe parade op een uithaal van invaller Yow.

Westerlo bleef op zoek gaan naar een gaatje in de thuisdefensie, maar die hield goed stand. Deman liet zich niet verrassen op pogingen van invallers Stassin en Matsuo.

In de 81ste minuut wurmde Goncalves zich een weg naar doel. Een bezoekende verdediger haakte hem net binnen de zestienmeter: strafschop. Koyalipou knalde de elfmeter vol vertrouwen in de winkelhaak: 3-0! In de extra time kon Westerlo nog milderen. Madsen redde, eveneens vanop de stip, de eer. Eindstand: 3-1.

SKB trekt aanstaande zaterdag (4/11) naar het Lisp om het op te nemen tegen Lierse. Voor deze partij geldt een verplichte buscombiregeling. Wil je graag meereizen met een erkende supportersclub? Surf dan snel naar DEZE pagina.

Opstelling SK Beveren:
Deman, Bateau, Luiz, Ismaheel (65’ Limbombe), Salech (26’ Koyalipou), Hrncar, Filipovic, Verstraete, Coopman (85’ Servais), Moistsrapishvili (85’ Çukur), Goncalves (85’ Dassy)

Scoreverloop:
5′ 1-0 Coopman
45+6′ 2-0 Hrncar
81′ 3-0 Koyalipou
90+1’ 3-1 Madsen