Go back

GEEL-BLAUW KNOKT ZICH TEGEN LOMMEL IN WAANZINNIG SLOT NAAR PUNT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

SKB schoot goed uit de startblokken, toch kwamen de bezoekers via Sales op voorsprong. Onze leeuwen gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar Vetokele leek vijf minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen. Toch knokte geel-blauw zich alsnog naar een punt. Bateau en een own-goal van De Grand zorgden voor de 2-2-eindstand.

SKB wou er vanmiddag geen gras over laten groeien en eiste meteen na het eerste fluitsignaal het balbezit op. Na zeven minuten voetballen, dreigde Limbombe als eerste in de partij. De Busser kende geen probleem met het schot. Lommel wachtte niet al te lang om te reageren, Filipovic bracht redding op een deviatie van Talvitie. Niet veel later moest ook Reus in actie komen op een nieuwe poging van de Finse aanvaller.

Na deze veelbelovende openingsfase was het even wachten op nieuwe kansen. Halfweg de eerste helft mocht Goncalves een vrije trap vanop ruime afstand voor zijn rekening nemen, maar zijn poging ging naast. Na 28 minuten klommen de bezoekers ietwat verrassend op voorsprong. De Grand schilderde de bal op het hoofd van Sales, het leer verdween aan de tweede paal voorbij Reus in doel: 0-1.

Onze Leeuwen probeerden te reageren, maar na 35 minuten kwam SKB bijzonder goed weg. Na een slechte terugspeelbal van Goncalves had Sales de 0-2 aan de voet, gelukkig voor geel-blauw kon Bateau in extremis op de lijn redding brengen.

In het slot van de eerste helft haalde Goncalves na een ingestudeerd nummertje bij een hoekschop nog eens uit, bezoeker Amankwah maakte het schot onschadelijk. Ruststand: 0-1.

Coach De Decker greep bij de rust een eerste keer in: Koyalipou bleef in de kleedkamer, Salech kwam in zijn plaats.

De eerste pogingen in de tweede helft kwamen van de bezoekers. Doelpuntenmaker Sales knalde hoog over, een trap van Schoofs ging naast.

Geel-blauw zocht, maar vond maar moeilijk openingen in de Lommelse defensie. Op het uur volgde dan ook een nieuwe dubbele wissel: Hrncar en Coopman kwamen tussen de lijnen, Limbombe en Wuytens gingen naar de kant.

In de 67ste minuut kon geel-blauw eindelijk eens de neus aan het venster steken. Giorgi bediende invaller Salech, De Busser bracht redding met de vuisten. Meteen ook de laatste actie van de Georgische middenvelder, Çukur kwam in zijn plaats.

Geel-blauw bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar Hrncar en Coopman vonden opnieuw doelman De Busser op hun weg. Vijf minuten voor het einde leek Vetokele de partij te beslissen. De invaller kopte bij een hoekschop de 0-2 tegen de touwen.

Toch kregen de toeschouwers nog een onwaarschijnlijk slot te zien. Bateau kopte in de extra time eerst de aansluitingstreffer tegen de touwen. Twee minuten later duwde bezoeker De Grand, onder druk van Salech, het leer in eigen doel: 2-2. Van een waanzinnig slot gesproken!

Op vrijdag 24 november volgt een nieuwe thuiswedstrijd. Bij deze partij trakteert de club op een korting van 50% op alle tickets! Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (79’ Geusens), Koyalipou (46’ Salech), Ismaheel, Limbombe (60’ Coopman), Wuytens (60’ Hrncar), Filipovic, Verstraete, Moistsrapishvili (69’ Çukur), Goncalves

Scoreverloop:
28′ 0-1 Sales
85′ 0-2 Vetokele
90+2′ 1-2 Bateau
90+4′ 2-2 De Grand (own)