Go back

RE VIRTON – SK BEVEREN (17/12): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

SKB neemt het morgen op speeldag 18 op tegen RE Virton. Als de vrieskou geen roet meer in het eten gooit, fluit scheidsrechter Quentin Pirard de wedstrijd om 16.00 uur op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Holvoet en Van Dyck. Theophile Diskeuve is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

In de heenronde speelde geel-blauw op de Freethiel 2-2 gelijk. SKB leek op speeldag 2 lange tijd op weg naar een eerste driepunter, maar in de extra time sleepten de Luxemburgers nog een punt uit de brand. Virton sprokkelde nadien nog amper negen punten en staat met tien punten op de laatste plaats in het klassement. Het won dit seizoen slechts één keer, op 11 september versloeg het Genk met 0-1. Daarnaast slaagden de Luxemburgers er wel in om maar liefst zes keer gelijk te spelen.

Na de verliespartij tegen Lommel drie weken geleden, werd door onze Leeuwen twee speeldagen op rij vlot gewonnen. Op bezoek bij Deinze werd het 1-4, een week later volgde een nieuwe overwinning tegen RSCA Futures. Opnieuw werd de uitslag 4-1.

Sowieso wacht er onze Leeuwen morgen geen makkelijke opdracht in het Yvan Georgesstadion. Het veld zal er na de vrieskoude van de afgelopen dagen erg hard bijliggen. Hopelijk komt iedereen zonder kleerscheuren uit het duel en kan geel-blauw het kalenderjaar 2022 op een positieve noot eindigen!

SELECTIENIEUWS

Coach Wim De Decker kan in de laatste wedstrijd van 2022 geen beroep doen op Jacob Buus Jacobsen. De Deense verdediger blesseerde zich afgelopen week op training en is niet inzetbaar. Ook doelman Brondeel is er nog steeds niet bij. Verstraete en Edmundsson trainden mee, maar een selectie komt momenteel nog te vroeg. Verwacht wordt dat beiden op winterstage opnieuw volledig aansluiten bij de groep. Voor de wedstrijd tegen Virton rekent onze T1 op onderstaande 20 Leeuwen.