Go back

SKB VERSLAAT RSCA FUTURES IN LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN 2022

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Geel-blauw heeft net als vorige week een vlotte overwinning geboekt. In de eerste helft scoorde Van Damme het openingsdoelpunt, vlak voor rust vergrootte Barry de voorsprong. Na rust kopte Mbokani de 3-0 tegen de touwen, RSCA prikte tegen via Diallo. In het slot legde Hoggas de 4-1 eindstand vast.

Lang moesten de bezoekers in een ijskoude Freethiel niet wachten op een kans om zich aan op te warmen. Al in de eerste minuut kon Coopman op aangeven van Ismaheel uithalen, het schot werd onschadelijk gemaakt door een bezoekend been. Nog geen minuut later zag Barry Vanhoutte ver uit zijn doel staan. De spits zag wel wat in een lob, maar zijn poging draaide uit op niets. De Futures reageerden meteen. Stassin verscheen oog in oog met Reus, de Beverse doelman maakte zich prima breed. De wedstrijd ging vlot over en weer. Lokesa kreeg iets te veel ruimte en haalde uit, Reus klemde zonder problemen. In de 12de minuut voetbalde de thuisploeg een knappe aanval bij elkaar. Een schot van Corryn werd geblokt, pas na veel geharrewar kon RSCA de bal wegwerken. Niet veel later trok Barry zich op gang, maar de spits vond niemand in de zestien. Dat deed de Fransman vier minuten later nog eens opnieuw. De aanvaller zocht zijn maatje Mbokani voor doel, maar Engwanda-Ongena maakte de voorzet met een ultieme tackle onschadelijk. Tien minuten later volgde een nieuwe kans voor SKB, opnieuw bracht diezelfde Engwanda-Ongena redding na een kopbal van Barry. In de 33ste minuut was het dan eindelijk raak. Ismaheel bracht het leer perfect voor doel, Van Damme kopte de voorzet krachtig binnen: 1-0. Vijf minuten voor rust zocht Ismaheel Van Damme nogmaals voor doel, de doelpuntenmaker kopte dit keer over. In de 45ste minuut viel de 2-0 toch. Barry slaagde erin om het leer na een voorzet van Corryn in twee tijden voorbij doelman Vanhoutte te duwen. Ruststand: 2-0.

De eerste kans na rust kwam opnieuw op naam van Barry, de spits zag zijn schot hoog overvliegen. In de 51ste minuut schilderde Coopman een vrije trap perfect op het hoofd van Mbokani. De Congolese spits kopte de bal schitterend in doel: 3-0, wedstrijd gespeeld! Toch liet Anderlecht het hoofd niet hangen, maar zowel Agyei als Michez wisten niet te besluiten. Aan de overzijde kende Vanhoutte weinig problemen met een schotje van Ismaheel. In de 59ste minuut moest Reus nogmaals twee keer met de voet ingrijpen op pogingen van Michez en Agyei. Na 60 minuten spelen, gunde coach Wim De Decker enkele spelers wat rust. Ismaheel, Coopman en Mbokani verlieten het veld voor Hoggas, Reyners en Ribeiro. In de 68ste minuut slaagde paars-wit er in om tegen te scoren. Diallo kopte een voorzet van Degreef beheerst binnen: 3-1. Aan de overzijde had Hoggas meteen de 4-1 aan de voet, maar Vanhoutte bracht redding. Even leken de Futures beter in de match te komen, maar in de 78ste minuut verscheen Hoggas nogmaals voor de Anderlecht goalie. Dit keer miste de Fransman oog in oog met Vanhoutte niet: 4-1. Ondanks de achterstand bleef RSCA Futures vrank en vrij voetballen. Michez kreeg in de 84ste minuut nog de kans op de 4-2, maar miste. Ook Hoggas had aan de overzijde nog een doelpunt aan de voet, doelman en lat verhinderden echter de 5-1. Na een meer dan genietbare partij eindigde de wedstrijd zo op 4-1.

Volgende week (zat 17/12) trekt geel-blauw naar het zuiden van ons land om het op te nemen tegen Virton. De wedstrijd gaat van start om 16.00 uur. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz (85’ Fall), Ismaheel (60’ Reyners), Van Damme, Wuytens, Corryn, Vukotic, Barry, Coopman (60’ Hoggas), Bateau (85’ Tshimanga), Mbokani (60’ Ribeiro)

Scoreverloop:
33′ 1-0 Van Damme
45′ 2-0 Barry
51′ 3-0 Mbokani
68′ 3-1 Diallo
77′ 4-1 Hoggas