Go back

KMSK DEINZE – SK BEVEREN (4/12): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Geel-blauw neemt het morgen (4/12) in de Dakota Arena op tegen KMSK Deinze. De wedstrijd wordt om 18.00 uur op gang gefloten door scheidsrechter Michiel Allaerts. Koen Thijs en Matthias Massa zijn zijn assistenten van dienst, Ken Vermeiren werd aangeduid als vierde official. Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling.

VOORBESCHOUWING

Deinze kende een moeilijk seizoensbegin. Sinds de komst van coach Marc Grosjean op 24 oktober zetten de Oost-Vlamingen echter plots een waanzinnige reeks neer. De Tigers boekten sinds zijn aanstelling ondertussen maar liefst vijf overwinningen en ze speelden ook één keer gelijk. Onder Grosjean won Deinze van Virton, Lierse en twee keer van SL16 FC. In de beker stuntte oranje-zwart tegen Eupen door de Oostkantonners thuis met 3-0 te verslaan. Ondertussen klom Deinze op naar een gedeelde zesde plaats samen met Lommel. Beide teams tellen momenteel 21 punten.

Geel-blauw moest na de vorige speeldag de leidersplaats afstaan aan Beerschot. Met 28 punten telt SKB in de stand momenteel zeven punten meer dan Deinze. Na de stevige overwinning tegen Lierse werd thuis eerst gelijk gespeeld tegen RWDM, een week later trok Lommel op de Freethiel aan het langste eind. Het wordt uitkijken of geel-blauw op bezoek bij Deinze opnieuw kan aanknopen met de overwinning.

SELECTIENIEUWS

Buiten de langdurig geblesseerden Maderner, Trari, Edmundsson en Verstraete kan coach Wim De Decker morgen ook geen beroep doen op Jorn Brondeel. De doelman blesseerde zich op training en liep een polsblessure op. Voor de partij tegen KMSK Deinze rekent de coach op onderstaande 20 Leeuwen!