Go back

SK BEVEREN – LOMMEL SK (27/11): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen staan twee belangrijke wedstrijden op het programma. Eerst nemen onze Rode Duivels het om 14.00 op tegen Marokko, daarna is het de beurt aan SKB. Om 16.30 uur fluit scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui de partij tegen Lommel SK op gang. Hij zal voor deze ontmoeting worden bijgestaan door de heren Kristof Borms en Bryan Bijnens. De vierde official is Matonga Simonini.

VOORBESCHOUWING

Onze Leeuwen hebben goede herinneringen aan de heenwedstrijd. Op de vierde speeldag liet geel-blauw eindelijk een eerste driepunter optekenen na gelijke spelen tegen Virton en RSCA Futures. De twee doelpunten in deze partij waren beiden van uitzonderlijke kwaliteit. Eerst krulde Barry een bal vanuit een scherpe hoek tegen de touwen, vlak voor tijd haalde Everton verschroeiend uit. Eindstand: 0-2.

Lommel staat momenteel op een zevende stek in het klassement. Het telt 18 punten na zes overwinningen en acht nederlagen. Groen-wit speelde dit seizoen nog geen enkele keer gelijk. De Limburgers spelen een wisselvallig seizoen, maar boekten wel knappe overwinningen tegen onder meer Beerschot en RWDM. Vorige week versloeg het thuis nog Jong Genk met 2-1.

Het wordt voor geel-blauw morgen dus zeker geen ‘walk in the park’. SKB kan morgen wél een gouden zaak doen in het klassement, want RWDM verloor gisteren met 2-0 op het veld van Jong Genk. Daarnaast wordt het ook vanavond reeds uitkijken naar de confrontatie tussen RSCA Futures en Beerschot.

SELECTIENIEUWS

Gisteren brachten we jullie nog een update over de vier langdurig geblesseerde spelers in de kern. Dat bericht kan u HIER nalezen. Coach Wim De Decker kan morgen geen beroep doen op Buus Jacobsen. De Deense verdediger moet verstek geven wegens ziekte. Onze T1 rekent tegen Lommel op onderstaande 21 Leeuwen.