Go back

JONGE LEEUWEN VERSLAAN VIRTON EN PAKKEN 9 OP 9 IN DE COMPETITIE

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Vorige week verloren onze beloften in het bekertornooi op bezoek bij RWDM met 3-0. Deze week ontving het team van coach Gunter Vandebroeck Virton op de Freethiel. Geel-blauw trok aan het langste eind, onze Jonge Leeuwen klopten de Luxemburgers met 2-0.

De coach blik voor ons terug op de partij:

“Voorafgaand bespraken we een aantal actiepunten uit onze wedstrijd tegen RWDM. Hierdoor wisten we goed wat ons te doen stond tegen Virton. Ik moet zeggen dat de spelers dit goed hebben opgepikt, want onze start van de wedstrijd kon niet beter zijn met een doelpunt in de openingsfase. We zetten hoog druk, recupereren de bal en op aangeven van Soumahoro scoort Okumu met een schot in de rechterbenedenhoek. Op die manier voetbal je jezelf natuurlijk meteen goed in de wedstrijd. Daarna zochten we wel te weinig de vrije man op het middenveld waardoor echte kansen uitbleven. Halfweg de eerste helft leden we onnodig balverlies achterin, maar Beniest kon het schot in de korte hoek keren. Net voor het halfuur verloren we De Weerd met een oogletsel na een onschuldig contact. Op dat moment gaven we de controle een beetje uit handen, iets wat we aan de rust meteen hebben bijgesteld.”

“Ook in de tweede helft vond ik ons de betere ploeg, spelend met veel overgave en energie. Het ontbrak ons echter een beetje aan rust en zuiverheid eens we aan de bal waren. Het bleef ook wel opletten voor het verticaal spel van Virton, maar eigenlijk verdedigden we als team vrij secuur. Het doet altijd deugd om met een clean-sheet van het veld te stappen. Net voor het ingaan van het slotkwartier scoren we de verlossende 2-0 op een hoekschop. Het leer belandt aan de tweede paal waar Vanderveeren maar hoefde binnen te tikken.”

“We hebben nu een reeksje van 9 op 9 in de competitie neergezet en kunnen volgende week met vertrouwen naar leider Oostende afzakken. Dat zal wel zonder De Weerd (breukje in de bodemplaat van de oogkas), Soumahoro en Lully (beiden geschorst) zijn. Het is nu aan de andere jongens om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te tonen dat ze klaar zijn.”

Veel succes tegen leider Oostende, coach!

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Belhadj, De Geyndt, De Weerd (30’ Struylaart), Soumahoro (63’ Vanderveeren), Okumu (84’ Van Camp), Nyeman, Boufath (84’ Van Den Driessche), Ly