Go back

SK BEVEREN – RWDM (19/11): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

TEKST: MAARTEN VAN MIEGHEM - FOTO'S: BRENT JOLIE

Morgen (19/11) staat voor onze Leeuwen alweer een topper op het programma. SKB neemt het in het eigen Freethielstadion op tegen medeleider RWDM. De wedstrijd gaat van start om 20.00 uur. Scheidsrechter Ken Vermeiren zal de partij in goede banen leiden. Hij zal worden bijgestaan door de heren Philippe Vandecauter en Gianni Seeldrayers. Theophile Diskeuve is de vierde official van dienst.

Voorbeschouwing

Beide teams haalden op de vorige speeldag stevig uit. Geel-blauw versloeg Lierse met 1-5, RWDM deed het zelfs nog een tikje beter. De Brusselaars boekten een knappe 5-0 thuisoverwinning tegen Lommel. Een stevig statement van beide ploegen. SKB en RWDM delen momenteel de leidersplaats in het klassement met 27 punten. Ze tellen vier punten meer dan achtervolgers Beerschot en RSCA Futures. Lierse volgt met 22 punten.

Winnen van RWDM wordt morgen geen sinecure, want het team van coach Vincent Euvrard raast momenteel door de competitie. Het won maar liefst zijn laatste zes wedstrijden in de Challenger Pro League. Enkel in de bekerpartij tegen Kortrijk kon er tussendoor niet gewonnen worden.

Nog niet zo lang geleden deelde Molenbeek in de heenronde nog een tik uit aan onze Leeuwen. Het versloeg geel-blauw thuis met 3-1. RWDM speelde toen bovendien ruim een uur met z’n tienen. Het wordt uitkijken of geel-blauw dit keer wél punten kan sprokkelen!

Selectienieuws

Coach Wim De Decker kan tegen RWDM geen beroep doen op Joachim Van Damme. De middenvelder pakte tegen Lierse zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en mist hierdoor de topper van morgen. De kern verteerde het zware programma van de afgelopen weken goed, de ziekenboeg bleef ongewijzigd. Voor de match van morgen rekent onze T1 op onderstaande 20 spelers.