Go back

SKB VERLAAT BEKERTORNOOI MET OPGEHEVEN HOOFD

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw nam het in de 1/16de finales van het bekertornooi in het eigen Freethielstadion op tegen de buren van Antwerp. Al na 10 minuten moest de Great Old met tien man verder na rood voor Janssen. Toch kwamen de bezoekers in de extra time van de eerste helft op voorsprong via Stengs. Na rust leek SKB na twee doelpunten van Mbokani op weg naar een stunt, maar een owngoal vijf minuten voor tijd besliste hier anders over. Ook na verlengingen was de stand nog steeds in evenwicht. Uiteindelijk trok Antwerp aan het langste eind in de strafschoppenreeks.

Het was SKB dat in de Scheldederby als eerste de neus aan het venster stak. Butez kende echter weinig moeite met een voorzet van Ribeiro. Aan de overzijde probeerde Alderweireld uit te halen, maar de ervaren verdediger raakte de bal niet helemaal lekker. In de 10de minuut ging Vuko een stevig duel aan met Janssen. De Nederlander was hier niet mee gediend en reageerde prompt met een slaande beweging. Na overleg met zijn assistenten toonde scheidsrechter De Cremer Vuko de gele kaart, Janssen kreeg direct rood. Antwerp moest al minstens 80 minuten met z’n tienen verder. Toch waren het de bezoekers die na de rode kaart het eerst dreigden, Reus greep prima in op de inzet van Scott. De Duitser met Ghanese roots vertrok in deze fase overigens wel vanuit buitenspel. Ribeiro, vandaag naast Mbokani in de aanval, probeerde het even later nogmaals met de linker. Butez was niet onder de indruk. In de 31ste minuut kreeg Mbokani voor het eerst wat vrijheid. De Freethiel veerde recht, maar zag de poging van de Congolees naast vliegen. Antwerp reageerde via Bataille, maar Wuytens doorzag de kapbeweging van de verdediger. Aan de overzijde ging Ismaheel op wandel, het schot van de Nigeriaan miste precisie. In de extra time van de eerste helft trok Stengs zich nog een laatste keer op gang. De Nederlander wurmde zich met wat geluk door de Beverse defensie en scoorde: 0-1, meteen ook de ruststand.

Na rust was het wachten tot de 52ste minuut op een eerste kansje. Gerkens devieerde een voorzet, de bal hobbelde voorlangs. Aan Beverse zijde was Tshimanga bij het begin van de tweede helft erg bedrijvig. Een eerste zeer strakke voorzet werd onschadelijk gemaakt door de bezoekende defensie. Bij een tweede poging probeerde Hoggas het leer in doel te deviëren, maar dat lukte niet. Antwerp liet de bal aan onze Leeuwen en in de 66ste minuut kon geel-blauw eindelijk een goede aanval bij elkaar voetballen. Barry maaide in eerste instantie nog over de voorzet van Coopman, maar niemand minder dan Mbokani knalde de bal kurkdroog voorbij Butez: 1-1! Onze Leeuwen bleven ervoor kiezen om niet overhaast te werk te gaan en vanuit de organisatie te voetballen. Dat loonde! In de 79ste minuut belandde een voorzet van Ismaheel via het hoofd van Barry opnieuw bij Mbokani. De spits aarzelde niet en trapte de bal voor een tweede keer tegen de netten: 2-1. SKB leek op weg naar een stunt, maar vijf minuten voor tijd stond het plots alsnog 2-2. Tshimanga devieerde ongewild een Antwerpse voorzet in doel. Na 90 minuten was de winnaar nog niet gekend, op naar verlengingen.

In beide verlengingen zagen we vooral veel strijd, maar tegelijk ook de schrik om een tegendoelpunt te slikken. In de tweede verlenging kraakte Luiz zijn schot, Wolff bracht aan de overzijde redding met een sublieme tackle. Frey probeerde het nog met een kopbal voor Antwerp, maar het doelpunt viel niet. Na 120 minuten hingen de bordjes nog steeds in evenwicht, strafschoppen moesten de beslissing brengen.

In de strafschoppenreeks bleek Antwerp net iets koelbloediger dan onze Leeuwen. Zo zit het bekertornooi er dit jaar op voor onze Leeuwen, maar het team van coach De Decker mag zeker terugblikken op een prima prestatie.

Zondag (13/11) trekken onze Leeuwen naar Lier. De wedstrijd in het Herman Vanderpoortenstadion gaat van start 16.00 uur. Voor deze verplaatsing geldt een verplichte buscombiregeling. Alle info kan u op DEZE pagina terugvinden.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Tshimanga (85’ Corryn), Hoggas, Ismaheel (106’ Wolff), Van Damme, Wuytens (94’ Kablan), Ribeiro (46’ Barry), Vukotic, Coopman (75’ Luiz), Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
45+1′ 0-1 Stengs
66′ 1-1 Mbokani
79′ 2-1 Mbokani
85′ 2-2 Tshimanga (own)