Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN VAN LOMMEL EN SPRINGEN NAAR VIERDE PLEK IN HET KLASSEMENT

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Maandag (7/11) werden onze Jonge Leeuwen in Lommel verwacht. Voor deze wedstrijd telde geel-blauw amper één punt meer dan Lommel in het klassement. Onze youngsters slaagden erin de kloof in hun voordeel te vergroten, want ze versloegen Lommel in eigen huis met 1-2.

Coach Gunter Vandebroeck vertelt ons het verhaal van de partij:

“Het openingskwartier was lastig voor ons. Onze organisatie stond te laag en we verdedigden teveel achteruit in plaats van vooruit. Hierdoor werden de afstanden in de omschakeling ook groot en leden we te snel balverlies. Gelukkig gaven we in die periode achterin niet veel weg en konden we gaandeweg toch iets hoger gaan voetballen. Halfweg de eerste helft werd Soumahoro onderuit gelopen in de zestien, maar de scheidsrechter zag er blijkbaar geen penalty in. Onbegrijpelijk. Rond het halfuur ging de bal dan toch op de stip nadat Okumu alleen voor de keeper foutief werd gehaakt. Hij zette de elfmeter feilloos om. Dat doelpunt werkte even bevrijdend, want meteen daarna verdubbelden we de score na een goede balrecuperatie in het middenveld. Soumahoro bleef oog in oog met de thuisdoelman koelbloedig en zette de 0-2 op het bord. Net voor rust vloog een schot van Van Camp nog voorbij de verkeerde kant van de paal.”

“In de tweede helft probeerden we om Lommel hoger vast te zetten, wat ook aardig lukte. Al snel kreeg Soumahoro de kans om de 0-3 op het bord te zetten, maar een beenveeg van de keeper voorkwam de doodsteek. Iets voorbij het uur vond ik dat de scheidsrechter opnieuw heel twijfelachtig optrad. Het verbaasde me dat de tegenstander geen rood karton kreeg voor natrappen, terwijl wij vorige week een speler voor gelijkaardige feiten de rode kaart kreeg. De druk van Lommel bleef eerder steriel en buiten enkele afstandsschoten of halve doelpogingen bleven we goed overeind. De jongens werden wel vermoeider naarmate het einde van de partij naderde. Op zo’n moment moet je extra gefocust blijven om dezelfde dingen te blijven doen. Dat vergaten we toch even, want op een corner slikten we nog onnodig de aansluitingstreffer. Jammer, want we verdienden een clean sheet voor het harde werk. In de slotfase kwamen we niet meer in de problemen. Anton Van Den Driessche kreeg nog de beste kans, maar zijn kopbal ging rakelings naast.”

“We wisten dat we op de juiste momenten gefocust en agressief vooruit moesten verdedigen. Als dat twee keer op rij lukt met een positief resultaat, dan kan je ook minder mooie matchen naar je hand zetten. Het veld was moeilijk bespeelbaar, wat het voor beide teams niet makkelijk maakte om vlot te combineren. We hebben onze opdracht volbracht en kunnen nu vooruitkijken naar onze thuismatch tegen Virton. Maar eerst gaan we er volgende week alles aan doen om ons tegen RWDM te kwalificeren voor de volgende ronde van de beker.”

“Hopelijk recupereren we tegen dan nog wat meer volk uit de ziekenboeg want Ly zal een schorsingsdag moeten uitzitten. We proberen de langdurig afwezigen wel stilaan meer te integreren in het team. Ik ben ook tevreden over de eerste basisplaats voor Jarne Struylaert. Zoiets is enkel maar positief voor de groep. Tot slot kreeg Belhadj het fijne nieuws te horen dat hij tot de preselectie van Marokko U23 behoort.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp (83’ Zaman), Belhajd, De Geyndt, De Weerd, Soumahoro (52’ Ly), Okumu (83’ Van Den Driessche), Struylaart (62’ Vanderveeren), Lully