Go back

TREFZEKER SPITSENDUO LEIDT SKB NAAR VERDIENDE ZEGE TEGEN JONG GENK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben de Freethiel opnieuw een aangename avond bezorgd. Barry bracht SKB al in de eerste minuut van de wedstrijd op voorsprong, Mbokani zorgde vanop de stip voor 2-0. Na rust ging geel-blauw op zoek naar een derde goal. Dat doelpunt bleef lange tijd uit, maar viel zo’n kwartier voor tijd alsnog. Barry scoorde na goed voorbereidend werk van Mbokani. Eindstand: 3-0.

Coach Wim De Decker koos er vanavond voor om zowel Mbokani als Barry aan de aftrap te brengen. Die keuze rendeerde meteen, want al in de allereerste minuut van de partij zette Mbokani zich sterk door. De Congolese spits zocht en vond Barry voor doel: 1-0, geel-blauw meteen op rozen! Barry mocht zo al voor de zevende keer dit seizoen een doelpunt vieren met een dansje. Meteen aan de overzijde schrokken de vele kids in de tribune zich een hoedje, want Godts knalde staalhard op de paal na een prima aanval van Jong Genk. Geel-blauw kwam steeds beter in de match en in de 17de minuut zette Barry zich prima door. Ouattara trok aan de noodrem: penalty! De scheidsrechter kende geen genade met de verdediger en toonde de Ivoriaan ook meteen de rode kaart. SKB domineerde, Jong Genk trok zich logischerwijs terug en probeerde gevaarlijk te counteren. Coopman, die al vroeg in de partij de geblesseerde Ribeiro verving, kreeg tien minuten voor rust een vrije schietkans, zijn schot ging over. Niet veel later kon Barry nog eens gevaarlijk uithalen, maar ook zijn poging vloog nipt over de dwarsligger. Ruststand: 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: SKB trok naar voor, Jong Genk plooide terug. Dat resulteerde meteen in enkele Beverse kansen. Zo kopte Vuko over en Barry kwam een teen te kort om doelman Leysen te omspelen. Diezelfde Barry probeerde het in minuut 62 nogmaals met een schot van buiten het zestienmetergebied, opnieuw liet de bezoekende goalie zich niet verrassen. Ook bij een vrije trap van Hoggas enkele minuten later ging de doelman goed plat. In de 70ste minuut moest Leysen zich wél gewonnen geven op een nieuwe uitbraak van Barry, maar de lijnrechter had voorafgaand buitenspel opgemerkt. Barry moest zijn tweede feestje van de avond noodgedwongen nog even uitstellen. Geel-blauw bleef kansen creëren, een kopbal van Mbokani ging naast. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Net als bij het eerste doelpunt zette Mbokani zich goed door, zijn snoeiharde voorzet werd door Barry nogal onorthodox binnengewerkt. Daar maalde uiteraard niemand van de talrijk opgekomen supporters in het Freethielstadion om. Die vierden het achtste doelpunt van Barry uitbundig. In de slotfase probeerde Jong Genk nog een eerredder te scoren, de kopbal van Németh ging echter naast. Aan Beverse zijde zag de ingevallen Wolff zijn inzet afgeblokt worden in hoekschop. Zo eindigde de partij op 3-0, een deugddoende zege!

Volgende week speelt SKB opnieuw in het eigen Freethielstadion. Op zaterdag 5 november neemt geel-blauw het om 20.00 uur op tegen Club NXT. Tot dan!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz (82’ Fall), Hoggas, Ismaheel (82’ Kablan), Wuytens, Ribeiro (11’ Coopman), Corryn (75’ Tshimanga), Vukotic, Barry, Bateau, Mbokani (82’ Wolff)

Scoreverloop:
1’ 1-0 Barry
18’ 2-0 Mbokani
76’ 3-0 Barry