Go back

SKB ZIET ZEGEREEKS EINDINGEN IN BRUSSEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio & Belga Image

Geel-blauw nam het vandaag in onze hoofdstad op tegen titelkandidaat RWD Molenbeek. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Barreto. Diezelfde Barreto werd nog in de eerste helft uitgesloten. Na rust liep RWDM verder uit tot 3-0. Hoggas kon in het slot van de wedstrijd de eer nog redden. Eindstand: 3-1.

Beide teams werden van bij de start van de wedstrijd fel aangemoedigd door de eigen aanhang. Toch was het wachten tot de 13de  minuut op een eerste kans, doelman Reus kon een voorzet makkelijk klemmen. Even later probeerde Barreto het vanop ruime afstand, zijn poging week af in hoekschop. Op de daaropvolgende corner was het meteen raak. Diezelfde Barreto kon vrijwel ongehinderd binnenkoppen: 1-0. SKB reageerde meteen. Een kopbal van Van Damme ging maar nipt voorlangs, Ribeiro testte in diezelfde fase ook nog eens de vuisten van Defourny. In de 31ste minuut greep Everton goed in bij een gevaarlijke aanval van de thuisploeg. De Braziliaan trok zichzelf op gang, maar werd door landgenoot Barreto neergetrokken. De tweede gele kaart voor de Brusselse middenvelder, de thuisploeg moest vanaf dat moment met tien man verder. Geel-blauw probeerde meteen door te duwen. Een kopbal van Ribeiro ging opnieuw maar net naast. In de 38ste minuut ging een bal van de Braziliaan wél tegen de touwen, maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Geel-blauw voerde de druk op, RWDM trok zich massaal terug. Toch was de thuisploeg in het slot van de eerste helft nog twee keer gevaarlijk. Telkens kwam de dreiging via Smeets. Ruststand: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft moest geel-blauw een nieuwe opdoffer verwerken. De Sart vond Challouk aan de tweede paal, de aanvaller kopte de bal overhoeks binnen: 2-0. Coach De Decker greep meteen in en bracht Barry in de ploeg. De aanvaller dreigde meteen met een kopbal, Defourny kon klemmen. Ook een kopbal van Van Damme werd eerder al van de lijn gekeerd. In de 64ste minuut belandde de wedstrijd in een definitieve plooi. De Sart vond Challouk andermaal aan de tweede paal. In een poging om de voorzet van de spits weg te werken, devieerde Van Damme de bal in eigen doel: 3-0. Geel-blauw was aangeslagen. Barry en Ribeiro probeerden het nadien nog met afstandsschoten, een wederom sterk keepende Defourny stond telkens pal. In de 83ste minuut kon SKB alsnog de eer redden via kapitein Hoggas. Nadien kenden pogingen van Ismaheel en Coopman geen succes. Eindstand: 3-1.

Volgende week zondag (30/10) neemt SKB het thuis op tegen Jong Genk. Tickets voor deze partij zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas, Ismaheel, Van Damme (73’ Fall), Wuytens (46’ Kablan), Ribeiro, Corryn (52’ Barry), Vukotic, Bateau, Mbokani (73’ Coopman)

Scoreverloop:
16′ 1-0 Barreto
50′ 2-0 Challouk
64′ 3-0 Van Damme (own)
83′ 3-1 Hoggas