Go back

SK BEVEREN – KMSK DEINZE (14/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

SKB ontvangt morgen (14/10) op de eigen Freethiel KMSK Deinze. Om 20.00 uur fluit de Nederlandse scheidsrechter Jannick Van Der Laan de partij op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Joris Westhof en Nils Van Kampen. De vierde official is Hannes De Couvreur.

Voorbeschouwing

De Tigers begonnen goed aan de competitie. In de eerste drie wedstrijden pakten ze vijf op negen. Daarna sputterde de motor en werd er in de competitie drie weken op rij verloren. Trainer Takahisa Shiraishi gooide de handdoek in de ring, maar ook van Beerschot kon niet gewonnen worden. Afgelopen weekend lukte het de Tigers wél om opnieuw een zege binnen te halen. Deinze zette Lommel met een duidelijke 3-0 opzij. Bij de oranjehemden zoeken ze ondertussen nog steeds naarstig naar een nieuwe coach waardoor assistent-trainer Antonio Calderón voor het derde weekend op rij de honneurs als T1 zal waarnemen.

Bij geel-blauw loopt het de afgelopen weken als een trein. SKB zette Lierse op een fantastische manier opzij en deed vorige week wat het moest doen bij Dender. Het wordt uitkijken of de troepen van coach De Decker ook tegen Deinze aan het langste eind zullen trekken.

Selectienieuws

Coach Wim De Decker kan, op de langdurig geblesseerde spelers na, rekenen op een volledig fitte kern. Maderner werd afgelopen vrijdag met succes geopereerd en is ondertussen gestart met zijn revalidatie. De aanvaller wordt nu verder dagelijks opgevolgd door de medische staf.

Buus Jacobsen ondervindt geen last meer van de adductoren en keert terug in de selectie. De coach heeft er morgen tegen Deinze bovendien een nieuwe troef bij. De FIFA keurde de transfer van Mbokani goed en ook het papierwerk is nu volledig in orde. Voor deze partij selecteerde onze T1 onderstaande 21 spelers.