Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN OOK TWEEDE PARTIJ IN BEKERTORNOOI

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Net als tegen Antwerp wonnen onze Jonge Leeuwen afgelopen maandag (10/10) opnieuw in de beker. Dit keer versloeg het team van Gunter Vandebroeck OH Leuven met 1-3. Een deugddoende overwinning voor het team én de coach. Onze T3 was immers meer dan 10 jaar aan de slag in Leuven.

Gunter Vandebroeck: “Het voelde speciaal om terug te keren naar de club waar je 12 jaar goed hebt kunnen werken. Langs de andere kant is OHL op vele vlakken ook veranderd. Voor ons was het belangrijk om na de bekeroverwinning tegen Antwerp ook tegen OHL ons ware gelaat te tonen. Tegelijk hadden we iets recht te zetten na de onverdiende nederlaag van vorige week tegen Westerlo.”

“Daar waar we vorige week tegen Westerlo niet efficiënt omsprongen met onze kansen, deden we dat nu net wel tegen OHL. We wisten onszelf met drie doelpunten te belonen voor het harde werk en het goede spel van de eerste helft. Met drie goals verschil gaan rusten doet deugd.”

“Ik ben bovendien blij voor het team dat we de score konden openen na een stilstaande fase, want dit was een werkpunt voor ons. Met Van Camp hebben we iemand die corners en vrije trappen gevaarlijk voor doel kan brengen. Bij het eerste doelpunt kopte Soumahoro de bal eerst op de lat, De Weerd was goed gevolgd om de rebound binnen te duwen. Halfweg de eerste helft recupereerde Nyeman de bal waarna een penaltyfout gemaakt werd op Soumahoro. Okumu zette die strafschop feilloos om. Net voor de pauze bracht Cranshoff de bal vanop rechts goed voor doel, Soumahoro devieerde het leer in doel. Een fantastische actie!”

“In de tweede helft probeerden we de wedstrijd meer te controleren. OHL vond weinig ruimte om kansen bij elkaar te voetballen en voor ons was het vooral zaak de match uit te spelen. In de tweede helft zakten we gaandeweg wat te ver in en hielden we, door vermoeidheid, de bal nog moeilijk in eigen rangen. OHL slaagde er dan ook in om te scoren. Een tegendoelpunt wil je uiteraard nooit slikken, maar het bracht ons in het slotkwartier niet meer uit balans.”

“Met deze 6 op 6 in de beker zijn we alvast goed gestart. Nu staan we voor een tweeluik tegen RWDM. Eerst ligt de focus terug op de competitie waarin we maandag op de Freethiel leider STVV ontvangen. Een belangrijke wedstrijd, want we hebben tot nu toe te weinig punten gepuurd in verhouding tot het geleverde spel.”

Bedankt voor het verslag en veel succes tegen STVV, coach!