Go back

DRIE GOALS, NIEUWE DRIEPUNTER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Na de 5-0 overwinning tegen Lierse is geel-blauw er vanavond in geslaagd om een nieuwe driepunter binnen te halen. SKB kwam al vroeg in de partij 0-1 voor via Barry, vlak voor rust verdubbelde Ribeiro de score. Dender kwam na rust fel uit de kleedkamer, scoren lukte de thuisploeg (met een man minder) echter niet. Barry legde in het slot van de partij de 0-3 eindstand vast.

Wim De Decker koos tegen Dender voor dezelfde elf starters als de week voordien tegen Lierse. De coach zag zijn team opnieuw bijzonder gretig aan de partij beginnen. Na drie minuten konden de 300 meegereisde supporters al bijna meteen vieren, het schot van Ribeiro vloog echter nipt naast. Lang moest de Beverse aanhang niet wachten, want twee minuten later was het wél raak. Ismaheel vond Barry aan de tweede paal: 0-1. Na dit openingsdoelpunt was de druk van geel-blauw eerder steriel. In de 20ste minuut stak Dender voor het eerst de neus aan het venster. De thuisploeg claimde een strafschop na een tackle van Wuytens, scheidsrechter Pirard ging hier niet op in. Nadien dreigde Dender nog via Lallemand en Hens. Vijf minuten voor rust kreeg geel-blauw aan de overzijde wél een strafschop nadat Cools handspel beging in de eigen zestien. Penalty en bovendien haalde de scheids ook nog een rode kaart uit zijn achterzak. Net als vorige week had Ribeiro wel zin om de strafschop om te zetten, de Braziliaan trapte koelbloedig binnen: 0-2. Vlak voor rust kreeg Rodes nog een vrije kopbalkans, Reus ging goed plat. Ruststand: 0-2.

FCV Dender had tijdens de onderbreking duidelijk nieuwe moed gevat, want het was de thuisploeg die na rust veruit het meeste doelgevaar wist te creëren. Lallemand dreigde tot drie keer toe, ook Cukur probeerde het een keer met een hard schot. Na de mindere start leek geel-blauw rond de 62ste minuut eindelijk opnieuw wakker te worden. Zowel Ismaheel als Barry kregen in één en dezelfde fase de kans om de partij in een definitieve plooi te leggen, maar beiden bleken niet koelbloedig genoeg. De ingevallen Coopman haalde niet veel later krachtig uit, ook Barry probeerde het vanop ruime afstand. Een paar minuten later was het tweetal er al opnieuw. Barry kopte naast, een schot van Coopman ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd trok Ismaheel zich nog eens op gang en de Nigeriaan haalde vervolgens stevig uit. Gies kon de uithaal onvoldoende wegwerken, de goed gevolgde Barry was er als de kippen bij en kopte de 0-3 tegen de touwen. In de slotfase toonde ook doelman Reus nog enkele keren zijn klasse. Eindstand: 0-3.

Volgende week vrijdag (14/10) neemt SKB het thuis op tegen KMSK Deinze. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz (59’ Fall), Hoggas (59’ Coopman), Ismaheel (88’ Kablan), Van Damme, Wuytens, Ribeiro, Corryn (52’ Tshimanga), Vukotic, Barry (88’ Wolff), Bateau

Scoreverloop:
5′ 0-1 Barry
41′ 0-2 Ribeiro
85′ 0-3 Barry