Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN MET KLEINSTE VERSCHIL VAN WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Na het gelijkspel tegen Deinze op de vorige speeldag stond deze week een confrontatie met Westerlo op het programma. De Kemphanen trokken afgelopen maandag (3/10) aan het langste eind, Westel won met het kleinste verschil. Eindstand: 1-0.

Coach Gunter Vandebroeck geeft ons zijn kijk op de partij:

“Hoewel we maandag onze eerste nederlaag leden, kan ik toch niet ontevreden zijn over het geleverde spel. Op vlak van defensieve organisatie en pressing speelden we een goede eerste helft. Alleen hebben we die dominantie te weinig kunnen omzetten in concrete doelkansen. Ik vond dat het ons een beetje aan kwaliteit in de laatste actie ontbrak. Op het kwartier kregen we een dot van een kans via Soumahoro. Verder was het een vrij kansarme eerste helft. De beste mogelijkheid kregen wij net voor rust. Helaas miste Soumahoro zijn schot alleen voor doel. Als het doelpunt wel was gevallen, had het zeker een verdiende voorsprong geweest en dan gaan beide ploegen toch met een ander gevoel richting de kleedkamer.”

“Tijdens de rust hamerden we op het feit dat het rendement en het tempo aan de bal hoger moest, maar jammer genoeg missen we opnieuw twee uitstekende kansen in het begin van de tweede helft. Ook al was het spel na rust evenwichtiger tussen beide ploegen, toch hadden we deze wedstrijd nooit mogen verliezen. Op het uur komen we op achterstand na een corner waar we gewoon niet goed staan te verdedigen. Heel zuur, want tot dan creëerde de tegenstander geen enkele doelkans. We hebben nog alles geprobeerd, maar ook in het slotkwartier lukte scoren ons niet hoewel Van Camp er nog heel erg dichtbij was.”

“We lijken in een fase te zitten waarin we net iets minder efficiënt zijn en dat betalen we meteen cash. Dat is een hard verdict voor ons, maar dit hoort bij voetbal.”

Maandag (10/10) nemen onze youngsters het op tegen OH Leuven. De partij vindt plaats om 20.00 uur.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Mulder, Van Osselaer, Belhadj, De Geyndt, De Weerd (60’ Van Camp), Soumahoro (60’ Zaman), Okumu, Nyeman (60’ Talal), Boufath (71’ Lully), Ly (77’ Cranshoff)