Go back

SKB VERSLAAT LIERSE IN ABSOLUTE SPEKTAKELMATCH

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Geel-blauw moest de partij aanvatten zonder spitsen Maderner en Mbokani. Coach De Decker sleutelde hierdoor noodgedwongen aan zijn systeem en dat draaide schitterend uit. SKB liep in de eerste helft uit via Ribeiro en Barry, na rust werd het doelpuntenfestival verdergezet door Hoggas, nogmaals Barry en ook Coopman vond de netten. Eindstand: 5-0

Coach Wim De Decker koos in vergelijking met de voorgaande wedstrijden voor een ander spelsysteem. Ribeiro en Barry stonden beiden in de spits, achteraan vormden Bateau, Vukotic en Wuytens de driemansdefensie. De eerste dreiging in de partij kwam van Beverse zijde. Barry kopte op voorzet van Ismaheel naast, niet veel later werd een schot van de spits afgeblokt in hoekschop. In de 10de minuut kreeg Ismaheel een vrije schietkans, zijn poging eindigde hoog in vak E. De thuisploeg bleef aanvalslustig. Ribeiro bediende Hoggas met een listig balletje, de kapitein kon het leer net niet krachtig genoeg deviëren. Niet veel later waren onze Leeuwen er al opnieuw. Luiz zette zich krachtig door, maar kreeg de bal in twee tijden niet tussen de palen. Ook een kopbal van Vuko ging naast. In de 20ste minuut noteerden we de allereerste dreiging van de bezoekers in deze partij. Rocha probeerde het van ver, Reus kon makkelijk klemmen. Vijf minuten later wees de Nederlandse scheidsrechter Gansner gedecideerd naar de stip nadat Ribeiro in de zestien foutief werd gestuit. De Braziliaan nam de strafschop zelf voor zijn rekening en miste niet: 1-0, geel-blauw oververdiend op voorsprong. Twee minuten later kreeg Van Acker te veel vrijheid. De bezoekende kapitein haalde knap uit, het schot ging maar net naast. Van Damme probeerde het vervolgens aan de overzijde ook met een afstandsschot, eveneens zonder succes. In de 31ste minuut veroverde Ismaheel de bal en leverde een fantastische pass af op Barry. De spits haalde in één keer uit met de buitenkant van de voet: 2-0! Hierna bleven in het slot van de eerste helft grote kansen een tijd uit, enkel Barry kon nogmaals dreigen met het hoofd. Ruststand: 2-0.

De tweede helft kwam aanvankelijk iets rustiger op gang dan de eerste, maar na acht minuten belandde de partij echter plots in een stroomversnelling. Ribeiro besloot zijn turbo een versnelling hoger te schakelen. De Braziliaan omspeelde schitterend zijn man, behield het overzicht en leverde vervolgens de perfecte assist af voor Hoggas: 3-0. Nog geen minuut later mochten de supporters al opnieuw vieren. Meteen na de aftrap veroverde Ribeiro de bal en zette Barry opnieuw op weg naar doel. De publiekslieveling aarzelde niet en stifte de bal over doelman Delanghe: 4-0. Al voor de vierde keer deze middag ontplofte de Freethiel. En nog was het spektakel niet voorbij. Nadat Brebels voor Lierse in de 63ste minuut de paal trof, zag Ribeiro nogmaals zijn moment gekomen om een assist uit zijn voeten te toveren. Dit keer stond Coopman op de juiste plaats. De middenvelder duwde het leer in één tijd tegen de touwen: 5-0. Lierse was logischerwijze aangeslagen. Rocha probeerde het nog wel eens voor de bezoekers en ook Kablan pakte uit met een prima schot, maar gescoord werd er niet meer. Een spectaculaire partij eindigde zo met een onwaarschijnlijke 5-0 eindstand. Ribeiro kroonde zich in de statistieken met een doelpunt en drie assists tot de man van de wedstrijd, maar eigenlijk speelde het hele team vandaag op een erg hoog niveau!

Vrijdag (7/10) wacht onze Leeuwen al een nieuwe partij. In het Van Roystadion neemt geel-blauw het op tegen Dender, dé kans om de vroege bekeruitschakeling van vorig seizoen uit te wissen.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas (60’ Coopman), Ismaheel (70’ Kablan), Van Damme (60’ Fall), Wuytens, Ribeiro, Corryn, Vukotic, Barry (70’ Wolff), Bateau (74’ Tshimanga)

Scoreverloop:
25′ 1-0 Ribeiro
31′ 2-0 Barry
53′ 3-0 Hoggas
54′ 4-0 Barry
67′ 5-0 Coopman