Go back

SK BEVEREN – LIERSE K. (2/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen is iedereen welkom in het Freethielstadion voor een echte topaffiche. SKB ontvangt met Lierse K. immers de leider in de Challenger Pro League. De wedstrijd staat onder leiding van een Nederlands team. Scheidsrechter Robin Gansner zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Van Der Waaij en Kevin Weever. De vierde official is de heer Michiel Allaerts.

Voorbeschouwing

Het loopt dit seizoen bijzonder goed voor Lierse. Na zes speeldagen staan de Pallieters met 12 punten fier op kop van het klassement. Op de openingsspeeldag verloor het stevig van Jong Genk, maar de daaropvolgende speeldagen werd er vier keer op rij gewonnen. Lierse zette achtereenvolgens Club NXT, Beerschot, Deinze en Dender opzij. Op de vorige speeldag verloor geel-zwart thuis van Anderlecht, maar afgelopen weekend tankte het team van coach Tom Van Imschoot een pak vertrouwen in de bekerpartij tegen RC Mechelen. Lierse won met stevige 5-1 cijfers.

Ook geel-blauw won vorig weekend in de beker, weliswaar met een bescheiden 0-2 uitoverwinning op bezoek bij Visé. Vorig seizoen slaagden onze Leeuwen er geen enkele keer in om punten te pakken tegen Lierse. Benieuwd of SKB daar dit voetbaljaar wél in zal slagen! Omstreeks 17.45 uur weten we of dat morgen al het geval is.

Selectienieuws

Coach Wim De Decker kan zoals eerder gemeld geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Maderner, Verstraete en Edmundsson. Mbokani is momenteel nog niet speelgerechtigd, maar de club doet er alles aan om de papieren van de spits tijdig in orde te krijgen. Mulder is opnieuw fit, Buus Jacobsen werkt aan zijn terugkeer. Voor de wedstrijd tegen Lierse K. selecteerde de coach onderstaande 22 Leeuwen.