Go back

SKB BEKERT VERDER NA 0-2 WINST TEGEN VISÉ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Het bekeravontuur van SKB startte dit jaar in Visé. In tegenstelling tot vorig seizoen wist geel-blauw dit keer wel door te stoten naar de volgende ronde. Na rust viel de wedstrijd in een definitieve plooi na doelpunten van Ismaheel en Maderner. Eindstand: 0-2.

SKB eiste in de beginfase meteen de bal op. Toch was het wachten tot de 10de minuut op de eerste echte kans. Ribeiro haalde met links in één tijd uit op een voorzet van Maderner, de bal ging nipt over. Visé reageerde via Perseo, zijn voorzetschot waaide aan de verste paal eveneens over. Het spel ging vlot over en weer. Een kopbal van Vukotic ging naast, aan de overzijde moest Reus zijn klasse tonen op een afgeweken bal van Perseo. Halverwege de eerste helft kwam Visé beter in de wedstrijd en het dreigde met enkele afstandsschoten. SKB reageerde en knutselde enkele knappe acties in elkaar, de thuisploeg kon de bal telkens in laatste instantie wegwerken. Op het halfuur scoorde Hoggas, maar de vlag ging meteen de hoogte in wegens voorafgaand buitenspel. Geel-blauw voetbalde niet onaardig, maar de afwerking liet het afweten. Zo rateerde Luiz een schot met links, Ismaheel kopte een voorzet van Hoggas over. In het slot van de eerste helft wist Visé ook nog twee keer te dreigen. En hoe! Een zwabberbal van Gerits werd door Reus in twee tijden gepakt en een deviatie van Gilon spatte zowaar uiteen tegen de paal. Ruststand: 0-0.

Beide teams kwamen opnieuw met aanvallende intenties uit de kleedkamer waardoor de tweede helft even vinnig begon als de eerste geëindigd was. In de 53ste minuut leek Ribeiro op weg naar de 0-1. De Braziliaan omspeelde de doelman en drukte af, maar de paal verhinderde alsnog de openingstreffer. Twee minuten later was het wél raak. Ribeiro lanceerde Ismaheel met een stiftertje, de Nigeriaan bleef rustig en kopte de bal voorbij thuisdoelman Mignon: 0-1. Vijf minuten later was het al meteen een tweede keer raak. Ismaheel zette zich prima door op de linkerflank, zag Maderner voor doel en legde de bal vervolgens panklaar voor de Oostenrijker. De spits twijfelde niet en liet de meegereisde supporters voor een tweede keer juichen. Ondanks de dubbele achterstand bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar de Beverse verdediging slaagde erin om alle pogingen in de kiem te smoren. Bij geel-blauw liet een gretig ingevallen Barry enkele fraaie acties zien. Hoggas en Reyners kwamen in het absolute slot nog dicht bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 0-2.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Tshimanga, Kablan, Luiz (87’ Fall), Hoggas, Ismaheel (69’ Reyners), Van Damme, Wuytens, Maderner (87’ Wolff), Ribeiro (60’ Barry), Vukotic

Scoreverloop:
55’ 0-1 Ismaheel
60’ 0-2 Maderner