Go back

JONGE LEEUWEN SPELEN GELIJK TEGEN KMSK DEINZE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na een 7 op 9 in de competitie en een overwinning in de beker ontvingen onze Jonge Leeuwen maandagavond (19/9) KMSK Deinze op de Freethiel. Hoewel Deinze onderaan de stand bengelde, werd het geen makkelijke wedstrijd voor het team van trainer Gunter Vandebroeck.

De coach legt uit:

“Het was een lastige wedstrijd voor ons. Nadat we het openingsdoelpunten wisten te scoren, dachten we dat het moeilijkste gedaan was. Toch gaven we Deinze na de rust de kans om tegen te scoren. Eigenlijk typeerde die fase onze hele wedstrijd. De tegenstander kon volledig vrijstaand scoren, nadat Beniest eerst al twee pogingen uit zijn doel wist te houden. We verdedigden in die fase gewoon niet geconcentreerd genoeg. Nadien hadden we wel nog wat halve kansen, maar het was vaak net niet in de laatste fase. We hebben met te weinig overleg en overzicht gevoetbald en begonnen zaken te forceren. Dat werkt natuurlijk niet op die manier.”

“We moeten enkel naar onszelf kijken en eerlijk vaststellen dat onze teamprestatie onvoldoende was om een positief resultaat bij elkaar te voetballen. Het was allemaal een tikkeltje minder dan de voorbije weken en op dit moment zijn we nog niet zo ver dat we zo’n wedstrijden dan alsnog kunnen winnen. Dat is zeker iets om mee te nemen, want het doel is om over een langere periode constanter te leren presteren.”

Volgende week (3/10) nemen onze Jonge Leeuwen het op tegen Westerlo.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Van Osselaer, Belhadj, De Geyndt, De Weerd, Soumahoro (84’ Struylaert), Talal (60’ Zaman), Okumu, Lully, Boufath, Ly (75’ Cranshoff)