Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, DIEUMERCI MBOKANI!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Het is zover! Wat al een tijdje de ronde deed, kan eindelijk officieel bevestigd worden: Dieumerci Mbokani (36) mag zich vanaf nu een ‘Leeuw’ noemen. De aanvaller ondertekende vandaag zijn contract waardoor hij dit seizoen in een geel-blauw shirt te bewonderen zal zijn.

SK Beveren is bijzonder trots de topspits aan de kern te kunnen toevoegen. Mbokani is dan ook niet zomaar de eerste de beste. De aanvaller staat al jaren bekend voor zijn garantie op doelpunten. Zijn statistieken mogen gerust waanzinnig genoemd worden.

Het was Anderlecht dat de Congolese spits in 2006 ontdekte en hem naar België wist te halen. In zijn debuutjaar beleefde Mbokani in een wedstrijd tegen KSK Beveren meteen een hoogtepunt. Bij een invalbeurt van minder dan een half uur wist de aanvaller een zuivere hattrick te scoren. Ook Standard zag wat in de Congolese spits en haalde Mbokani voor drie seizoenen naar Sclessin. In 120 wedstrijden scoorde de aanvaller maar liefst 50 doelpunten voor Standard.

Na omzwervingen bij Monaco en Wolfsburg belandde Mbokani voor een tweede keer bij Anderlecht. Voor paars-wit scoorde hij net geen 50 doelpunten. Dat cijfer haalde hij later bij Antwerp wél opnieuw. Mbokani klokte bij The Great Old af op 52 goals na 105 wedstrijden.

Mbokani voetbalde in België een onwaarschijnlijk palmares bij elkaar. Hij werd vijf keer kampioen, won twee keer de Supercup en won met Antwerp de beker. In 2012 ontving hij de Gouden Schoen als beste speler in onze competitie.

Mbokani speelde buiten België ook nog voor Dinamo Kiev, Norwich, Hull City en Kuwait SC. Met Kiev werd hij kampioen, won hij twee maal de beker en veroverde hij één keer de Supercup.

CEO Antoine Gobin: “Na de transferperiode waren we tevreden over de ploeg die we hadden samengesteld. We zochten dan ook niet meteen meer naar extra aanvallende versterking. Echter, wanneer een speler als Dieumerci een mogelijkheid wordt, moet je die kans grijpen. Hij is belangrijk geweest in de geschiedenis van vele clubs waar hij in het verleden voor speelde. Dat is dan ook één van de hoofdredenen waarom  hij vandaag terugkeert naar België: om er voor SK Beveren een onvergetelijk seizoen van te maken.

Alle clubs zijn op zoek naar spelers met zijn kwaliteiten en een speler als Dieumerci kan de ontbrekende schakel blijken te zijn bij onze strijd aan de top van het klassement. We zijn verheugd hem in de geel-blauwe familie te mogen verwelkomen en zijn ervan overtuigd dat hij de Freethiel heel wat memorabele momenten zal bezorgen.”

Mbokani zal met het vertrouwde rugnummer 70 aantreden. Welkom op de Freethiel, Dieu!

DIEUMERCI MBOKANI JOINS SK BEVEREN!

Done deal! Dieumerci Mbokani (36) is officially a player of SK Beveren. The club is delighted to confirm that the striker will wear a yellow and blue shirt this season.

Anderlecht discovered the Congolese striker in 2006 and managed to bring him to Belgium. In his debut year, Mbokani immediately experienced a highlight in a match against KSK Beveren. The striker scored a hattrick in less than half an hour of playing time. Mbokani left Anderlecht for Standard, where he spent three seasons. In 120 games, the striker scored no less than 50 goals for Standard.

Mbokani joined Anderlecht for the second time after playing for Monaco and Wolfsburg. In total, he scored 48 goals for Anderlecht. Mbokani left Belgium and played successively for Dinamo Kiev, Norwich and Hull before ending up in Belgium again. For Antwerp, Mbokani managed to score again more than 50 goals.

In Belgium, the striker became champion five times, won the Supercup twice and won the Cup with Antwerp. In 2012, he received the ‘Golden Shoe’ as the best player in the competition. He was also very successful with Dinamo Kiev.

CEO Antoine Gobin: “After the transfer window we were comfortable with the squad we had built and weren’t necessarily looking for any offensive reinforcements. When a player like Dieumerci becomes a possibility, you have to jump on that chance. He’s marked the history of every club he’s played for, and that’s one of the clear reasons he’s come to Belgium back today: to help make this season a memorable one for SK Beveren.

We believe the qualities that he brings are something all clubs are looking for, and a player like Dieumerci may prove to be the missing link as our team fights at the top of the table this year. We are excited to welcome him into the Yellow-Blue family, and believe he will help bring positive memories of SKB to a new generation of fans at the Freethiel.”

Welcome to the Freethiel, Dieu!