Go back

DENDER – SK BEVEREN (7/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Paul Hermans

Morgen trekt geel-blauw naar het Van Roystadion in Denderleeuw om het op te nemen tegen FCV Dender. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Quentin Pirard de wedstrijd op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Alexandre Minnoy en Jordan Vandenborre. Anthony Letellier werd aangeduid als vierde official.

Voorbeschouwing

De laatste ontmoeting met Dender zit bij vele supporters nog vers in het geheugen. Geel-blauw werd vorig seizoen door de gouwgenoten na een fantastisch doelpunt van Hens meteen uit de beker gekegeld. Onze Leeuwen speelden op zich geen onaardige partij, maar vergaten het af te maken. Een vroegtijdige exit uit de Croky Cup was het gevolg.

FCV Dender, een nieuwkomer in de Challenger Pro League, begon moeizaam aan het seizoen ’22-‘23. In de eerste vijf wedstrijden wist het enkel tegen Virton één puntje te sprokkelen. De afgelopen weken sloeg de motor echter aan en won het team van coach Regi Van Acker achtereenvolgens van Deinze en Jong Genk. Dender sprokkelde zo ondertussen 7 punten en klom op tot plek negen in het klassement. Tussendoor versloeg het bovendien ook nog Dikkelvenne in de Croky Cup.

Net als Dender nam ook geel-blauw geen al te beste start. Op Beerschot werd verloren en vervolgens werd er in de slotfase twee keer op rij met punten gemorst tegen Virton en RSCA Futures. SKB boekte op verplaatsing in Lommel een eerste overwinning en nadien werd ook thuis gewonnen van SL16 FC en Lierse. In The NEST werd tussendoor nog een punt gesprokkeld. Onze Leeuwen staan momenteel op de vijfde plaats in het klassement, een ietwat vertekend beeld, want geel-blauw volgt op amper één punt van leiders Beerschot en RSCA Futures.

Vijf teams zijn dit seizoen duidelijk aan elkaar gewaagd. Naast Beerschot, RSCA Futures en onze Leeuwen prijken ook Lommel en Lierse bovenaan in het klassement. Het komt er nu op aan om de voeling met de top te behouden.

Selectienieuws

De ziekenboeg bleef deze week ongewijzigd. Buus Jacobsen trainde mee met de groep, een selectie komt nog iets te vroeg. Mbokani werd net als vorige week opgenomen in de selectie, voorlopig is de spits echter nog steeds niet speelgerechtigd. Voor de wedstrijd tegen Dender selecteerde coach Wim De Decker onderstaande 21 spelers.