Go back

SKB VIRTUEEL AAN DE LEIDING NA DERDE WINST OP RIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Wie vandaag aanwezig was op de Freethiel, was alweer getuige van een zeer bijzondere avond. Geel-blauw stond lange tijd op voorsprong na een doelpunt van Hoggas. Toch incasseerden onze Leeuwen tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Maar toen zag Dieu zijn moment gekomen en hij bezorgde met een godsgeschenk SKB een derde overwinning op rij!

In de beginfase van de partij tastten beide teams elkaar wat af. Het eerste schot kwam op naam van De Belder, zijn uithaal ging hoog over. Aan de overzijde was het net als vorige week wel meteen raak. Ismaheel vond Hoggas voor doel, de kapitein knalde in één tijd heerlijk overhoeks binnen: 1-0. Na een kwartier spelen volgde een gevaarlijk standje voor het doel van Reus, Bateau bracht redding met een goed getimede tackle op de inzet van Dansoko. Na 25 minuten voetbalden onze Leeuwen een schitterende aanval bij elkaar. Helaas voor geel-blauw kon een bezoekende verdediger het leer in allerlaatste instantie ontzetten alvorens Ribeiro kon uithalen. Tien minuten voor rust probeerde Ismaheel het met de linker, Miras bracht met een spectaculaire zweefduik redding. De Tigers dreigden amper, een schot van Van Steenkiste ging hoog over. Vijf minuten voor rust had Luiz na een prachtige steekbal van Hoggas de 2-0 aan de voet, Miras ging goed plat en verhinderde de dubbele voorsprong. Ruststand: 1-0.

Barry probeerde het als eerste na rust. Na een prima actie knalde de Fransman hoog over. Dat was wel meteen zijn laatste poging van deze wedstrijd, want in de 54ste minuut kwam de langverwachte Dieumerci Mbokani voor het eerst in de ploeg. Die schrok zich samen met zijn ploegmaats een hoedje toen Vuko een minuut later een voorzet van Dansoko bijna in eigen doel kopte. Gelukkig voor geel-blauw bracht het doelhout redding! Aan de overzijde schudde Ribeiro een knappe dribbel uit zijn sloffen, Miras stond pal op het schot van de Braziliaan. In de 68ste minuut werd Mbokani voor het eerst bij een aanval betrokken. De spits legde goed af voor Hoggas, het schot werd afgeblokt in hoekschop. Op diezelfde corner was het bijna raak voor Dieu, maar Miras kon ternauwernood redding brengen. In de herneming kon ook Vuko de bal niet tegen de touwen koppen. Geel-blauw liet Deinze teveel komen. Een schot van Quintero schoof naast en Luiz blokte een poging van De Belder. Niet veel later viel het doelpunt dan toch. Van Landschoot leverde de perfecte voorzet af voor Carcela-Gonzalez, de invaller kopte de bal op zijn beurt staalhard voorbij Reus. 1-1, een koude douche voor SKB. Toch werd het alsnog een mooie avond. In de 85ste minuut werd Mbokani gevonden in de zestien, de Congolees omspeelde magistraal zijn verdediger en trapte de 2-1 koelbloedig tegen de touwen! Niet voor het eerst dit seizoen ontplofte de Freethiel. In het absolute slot krulde Ribeiro nog naast, gescoord werd er evenwel niet meer. 2-1, alweer een zeer belangrijke zege!

Volgende week zondag (23/10) treft geel-blauw in onze hoofdstad RWDM. Helaas geldt er opnieuw een verplichte buscombiregeling. Meer info over deze verplaatsing volgt zo snel mogelijk.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas, Ismaheel, Van Damme, Wuytens, Ribeiro (88’ Coopman), Corryn (73’ Kablan), Vukotic, Barry (54’ Mbokani), Bateau

Scoreverloop:
9’ 1-0 Hoggas
79’ 1-1 Carcela-Gonzalez
85’ 2-1 Mbokani