Go back

RWDM – SK BEVEREN (23/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (23/10) staat in de Challenger Pro League een echte kraker op het programma. Onze Leeuwen nemen het in het Edmond Machtensstadion op tegen RWD Molenbeek. Om 16.00 uur fluit scheidsrechter Matonga Simonini de partij op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Kevin Dhondt en Nicolas Maszowez. De vierde official is Maarten Toeback.

Voorbeschouwing

RWD Molenbeek haalde vorige week stevig uit tegen SL16 FC. Op Sclessin kwamen de Brusselaars al vroeg in de partij 0-1 voor. Na rust verdubbelde RWDM eerst de voorsprong, SL16 kon echter niet veel later tegenprikken. In het slot van de partij scoorden de bezoekers nog twee keer, eindstand 1-4.

Een week eerder versloeg het team van Vincent Euvrard ook al Beerschot met 2-0. Beide resultaten maken dat RWDM vol vertrouwen naar de confrontatie van zondag mag uitkijken.

Dat geldt echter ook voor onze Leeuwen. Geel-blauw pakte de afgelopen speeldagen knap negen op negen. Van Lierse en Dender werd vlot gewonnen, tegen Deinze viel de beslissing pas in het slot van de wedstrijd. Het wordt uitkijken of SKB op hetzelfde elan kan verder gaan.

Geel-blauw staat momenteel met 18 punten fier op kop van het klassement. De achterstand van RWD Molenbeek bedraagt echter slechts drie punten. Het belang van de onderlinge confrontatie is hiermee meteen duidelijk.

Selectienieuws

De ziekenboeg van coach Wim De Decker bleef deze week ongewijzigd. Het herstel van de langdurig geblesseerden verloopt vlot, maar zal nog enige tijd in beslag nemen. Zo zit Mauro Trari bijvoorbeeld halverwege zijn revalidatie, hij zal nog zo’n drie maanden geduld moeten uitoefenen. Mulder kampte deze week met lichte hinder, de rest van de spelerskern verteerde de trainingsweek zonder noemenswaardige problemen. Voor de wedstrijd van morgen tegen RWDM rekent de coach op onderstaande 20 spelers.