Go back

GEEL-BLAUW VERLIEST IN EXTRA OEFENDUEL VAN PATRO EISDEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

De groep werd vandaag in twee delen opgesplitst. Voor wie gisteren speelde, stond een recuperatietraining op het programma. De rest van de kern nam het in een extra oefenduel op tegen het Patro Eisden van coach Stijn Stijnen.

De bezoekers kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Valcke. Rond de 20ste minuut trof Milts de paal, Cuypers schoot niet veel later naast. Ook Terwingen kreeg een vrije schietkans, Brondeel pakte uit met een prima parade. Geel-blauw had veruit het meeste balbezit, maar een gretig Patro Eisden slaagde er veelal in om de Beverse aanvallen in een vroegtijdig stadium in de kiem te smoren. In het slot van de eerste helft hadden beide teams nog enkele kansen. Barry haalde uit met links, Hamm kon makkelijk klemmen. Ook Fall probeerde het nog met een kopbal, maar de bezoekende goalie liet zich niet verrassen. In de slotseconden kreeg Terwingen voor de bezoekers nog een dubbele kans, zonder succes. Ruststand: 0-1.

De tweede helft startte gelijkaardig aan de eerste, al kwam het doelpunt dit keer van de thuisploeg. Coopman haalde uit met zijn linker, de bal ging via de paal in doel: 1-1. Milts testte de vuisten van Brondeel, een schot van Wolff ging via een verdedigend been naast. Ook in de tweede helft was geel-blauw de dominantste ploeg, toch kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong via Valcke. Die laatste was in goede doen, want vier minuten later zette hij een actie op die door Milts in één tijd overhoeks werd binnen geknald. In de 77ste minuut kon Wolff milderen. Hij strafte mistasten in de bezoekende defensie koelbloedig af: 2-3. Vijf minuten voor tijd had diezelfde Wolff de gelijkmaker aan de voet, maar zijn inzet eindigde op een verdedigend been. Eindstand: 2-3.

Opstelling SK Beveren:
Brondeel, Mertens, Tshimanga, Kablan, Buus Jacobsen, Reyners, Wolff, Fall, Barry, Coopman, Nyeman

Scoreverloop:
8’ 0-1 Valcke
51’ 1-1 Coopman
69’ 1-2 Valcke
73’ 1-3 Milts
77’ 2-3 Wolff