Go back

SK BEVEREN – JONG GENK (30/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Geel-blauw neemt het morgen in het eigen Freethielstadion op tegen Jong Genk. De wedstrijd staat in het teken van de SKB SCHOOLS DAY 2022. Meer dan 1150 kinderen van lagere scholen uit Beveren en omstreken zullen aanwezig zijn om onze Leeuwen samen met de trouwe aanhang naar de overwinning te schreeuwen. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Laurent Willems de partij op gang. Hij wordt bijgestaan door de heren Bryan Bijnens, Lennert Jans & Arne De Beuckelaer.

Voorbeschouwing 

Jong Genk staat momenteel op de laatste plaats in de Challenger Pro League. Het telt na tien speeldagen acht punten. Een overwinning kan de youngsters uit Limburg echter van de laatste plaats helpen, want Virton sprokkelde voorlopig amper één puntje meer. Jong Genk kan bij een driepunter ook Deinze opnieuw bijbenen dat na de overwinning tegen SL16 FC nu drie punten meer telt dan Genk.

De Limburgers incasseerden dit seizoen reeds zes nederlagen. Toch mag het team niet onderschat worden, want het won twee weken geleden onder meer nog van leider RSCA Futures en in het begin van het seizoen zette het ook Lierse met duidelijke 4-1 cijfers opzij.

Geel-blauw moest deze week even bekomen van de nederlaag tegen RWDM. Er volgde een groepsgesprek waarin samen naar oplossingen werd gezocht. Het wordt uitkijken of onze Leeuwen opnieuw de draad kunnen oppikken. Er mag niet vergeten worden dat het voorafgaand aan de wedstrijd tegen RWDM nog bijzonder goed liep voor SKB met overwinningen tegen achtereenvolgens Lierse, Dender en Deinze.

Nog geen tickets voor morgen? Surf snel naar skb.roboticket.com en vermijd wachtrijen aan de loketten.

Opgelet! Morgen kunnen aan kant Meerminnendam enkel tickets voor vak E aangekocht worden. Vakken F, G en H zijn volzet!

Selectienieuws

Ook deze week bleef de ziekenboeg van coach Wim De Decker ongewijzigd. Enkele spelers kampten bij het begin van de week met kleine kwaaltjes, maar allen raken ze fit voor morgen. De coach selecteerde voor de wedstrijd tegen Jong Genk onderstaande 21 spelers.