Go back

JONGE LEEUWEN KLOPPEN RWDM OP KARAKTER

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen namen het afgelopen maandag (24/10) in onweerachtige omstandigheden op tegen RWDM. De thuisploeg liet voor dit treffen maar liefst vijf spelers uit de A-kern opdraven. Toch slaagden onze beloften erin om de Brusselaars met het kleinste verschil te verslaan.  

Coach Gunter Vandebroeck vertelt:

“Na het zien van de opstelling van de thuisploeg wisten we meteen dat het een wedstrijd zou worden waarin we van begin tot eind veel karakter en samenhorigheid moesten tonen. Bovendien hebben we momenteel te maken met veel blessureleed, wat maakt dat we maar een beperkt aantal spelers kunnen selecteren voor onze wedstrijden. Op zulke momenten moet je des te meer op elkaar kunnen rekenen en over je grenzen leren gaan. Daarin zijn we als team geslaagd. Als coach ben je dan uiteraard tevreden, want zo’n overwinningen behoren tot de mooiste.”

“In de eerste helft schoten we goed uit de startblokken en via Ly hadden we al in de eerste minuut van de wedstrijd op voorsprong kunnen staan. Ook daarna bleven we kansen creëren. Van Camp trof de paal, een poging van Okumu werd door de doelman gered en Ly trof nadien nogmaals het kader. Aan de rust hadden we eigenlijk met twee doelpunten verschil moeten leiden.”

“In de tweede helft probeerden we het technisch middenveld van RWDM anders op te vangen omdat onze loopafstanden soms te groot werden. Daarom schoven we een beetje in de organisatie. Dat is ons aardig gelukt en we hebben eigenlijk weinig weggegeven. Zelf hadden we minder open doelkansen, maar wel veel situaties voor doel waarbij het net niet was. De beste mogelijkheid was nog voor Soumahoro. Ons geduld werd uiteindelijk een kwartier voor affluiten beloond toen Van Camp Okumu alleen voor doel zette. Nathan werkte beheerst af in de korte hoek. RWDM kwam nog wel met een slotoffensief, maar we hebben met veel overgave en discipline stand gehouden.”

“Vanuit een stevige organisatie hebben we veel strijd en mentaliteit getoond. We zijn, ondanks de gemiste kansen, geduldig gebleven in de zoektocht naar het doelpunt en zijn daarbij niet uit onze rol gevallen zoals vorige week wel het geval was. Ook in de slotfase stonden we secuur te verdedigen op enkele stilstaande fasen. Dit is een verdiende en felbevochten zege voor zowel spelers als staf die er allemaal hard voor werken. We hebben sinds het begin van het seizoen veel zaken veranderd, op en rond het veld. We zijn daar nog niet klaar mee, maar het doet wel eens deugd om het hele team te zien genieten na alle geleverde inspanningen.”

Volgende week maandag (31/10) stappen onze Jonge Leeuwen opnieuw de bus op richting Molenbeek, dit maal in het kader van de bekercampagne.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff (81’ Zaman), Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Geyndt, De Weerd, Talal (73’ Soumahoro), Okumu, Lully (61’ Struylaart), Ly