Go back

SKB KNOKT ZICH VOORBIJ VINNIG CLUB NXT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Onze Leeuwen kwamen vanavond opnieuw vroeg op voorsprong. Hoggas was de maker van het doelpunt. Een tweede doelpunt hing nadien in de lucht, maar viel niet. Ook in de tweede helft lukte het niet om de score te verdubbelen. Club NXT bleek een taaie tegenstander. De bezoekers waren een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar dat viel gelukkig niet. Eindstand: 1-0.

Coach De Decker hamert er bij zijn spelers wekelijks op om goed aan de wedstrijd te beginnen. Die boodschap was opnieuw goed aangekomen bij zijn team, want na amper 4 minuten spelen stond het al 1-0. Na een knappe collectieve aanval kon Luiz uithalen. Doelman Shinton kon het schot van de Braziliaan onvoldoende klemmen, de goed gevolgde Hoggas legde het leer vervolgens beheerst in doel. Na deze vroege voorsprong haalden onze Leeuwen hun voet niet van het gaspedaal. In tegendeel. Twee minuten later knalde Barry op de lat en in de 10de minuut scoorde Mbokani, maar het feestje ging niet door wegens voorafgaand buitenspel. Rond het kwartier kwam Club NXT beter in de match. Een scherpe voorzet van Engels werd door Vukotic onschadelijk gemaakt, ook Reus moest een eerste keer met de vuisten ingrijpen. In de 18e minuut bracht onze doelman voor een tweede keer redding op een schot van Homma. Aan de overzijde had Barry de 2-0 andermaal aan de voet, maar de spits knalde het leer over het doel van de bezoekende goalie. Club NXT lag op de loer en rond het halfuur leek de gelijkmaker te zullen vallen. Na een prima voorzet van Engels besloot Vermant nipt naast de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd ging vlot over en weer, Mbokani besloot eveneens naast na een hoekschop. Geel-blauw zocht voor rust nog naar de dubbele voorsprong, maar vond die niet. Ook Club NXT had kansen op de gelijkmaker via Sandra en Hautekiet. Vlak voor rust kopte Barry nog over, Bateau had de bal in deze fase wellicht beter kunnen inkoppen. Ruststand: 1-0.

Een alweer bedrijvige Barry had de eerste kans van de tweede helft aan de voet, Shinton ging goed plat op de lage schuiver van de Fransman. Aan de overzijde was Mbamba gevaarlijk met een krachtige uithaal, Reus ranselde het schot uit zijn doel met een prima zweefduik. Niet veel later was Club NXT er al opnieuw, Vermant besloot met het hoofd voorlangs. De bezoekers kwamen steeds beter in de partij. Een gretige Vermant haalde nogmaals uit, Reus weigerde zich gewonnen te geven. Ook Corryn onderscheidde zich in deze fase van de wedstrijd, hij haalde met een schitterende tackle de angel uit één van de vele Brugse aanvalsgolven. In de 66ste minuut mochten ook de thuissupporters nog eens opveren. Een voorzet van de ingevallen Ribeiro belandde bij Barry, de spits trof al voor de tweede keer vanavond het doelhout. In diezelfde fase slaagden ook Vukotic en Bateau er niet in het leer tegen de touwen te knallen. Na deze driedubbele kans namen de bezoekers opnieuw de bovenhand. In de 78ste minuut probeerde Van Damme een voorzet onschadelijk te maken, maar devieerde hierbij de bal ei zo na in eigen doel. In de slotfase creëerden onze Leeuwen nog enkele kansen. Barry en Ribeiro kwamen nog het dichtst bij een tweede doelpunt, dat viel echter niet. Zo was het nagelbijten tot het einde, het laatste fluitsignaal werd vanavond dan ook bijzonder uitbundig gevierd. Club NXT maakte het onze Leeuwen niet makkelijk, geel-blauw haalde opgelucht adem. Toch mogen onze Leeuwen best fier zijn na vanavond, want ze boekten met deze nieuwe driepunter al hun vijfde thuisoverwinning van dit seizoen.

Donderdag staat de langverwachte bekerpartij tegen Antwerp op het programma. Tickets kunnen enkel aangekocht worden aan ons onthaal. Nog geen ticket? Grijp je laatste kans en kom maandag, dinsdag of woensdag langs aan ons onthaal!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas (56’ Ribeiro), Ismaheel (84’ Tshimanga), Van Damme, Wuytens, Corryn (84’ Kablan), Vukotic, Barry, Bateau, Mbokani (71’ Coopman)

Doelpunt:
4′ 1-0 Hoggas