Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN OPNIEUW VAN RWDM EN PAKKEN 9 OP 9 IN DE BEKER

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Voor de tweede week op rij trokken onze Jonge Leeuwen naar de hoofdstad om het op te nemen tegen RWDM. Vorige week versloeg geel-blauw de Brusselaars met 0-1 na een doelpunt in het slotkwartier. Maandag (31/10) vond exact hetzelfde scenario plaats. Zo pakken onze youngsters knap 9 op 9 in de beker.

Coach Gunter Vandebroeck geeft zijn kijk op de wedstrijd van maandag:

“We analyseerden onze competitiewedstrijd van vorige week en stelden vast dat we een heel aantal zaken goed uitgevoerd hadden. Het was voor ons belangrijk om die goede aandachtspunten mee te nemen naar deze nieuwe confrontatie en te proberen beter te doen. Tegelijk weet je ook dat het mentale aspect ontzettend belangrijk is als je het twee keer in één week tijd moet opnemen tegen dezelfde tegenstander. Dat we nu opnieuw op exact dezelfde manier aan het langste eind trekken, kon zelfs de beste scenarist niet bedenken.”

“We startten maandag eigenlijk niet zo goed. RWDM speelde gretig en we gaven iets meer weg dan vorige week. Soms waren we niet scherp genoeg in de duels en dat kostte ons enkele doelkansen. Toch voetbalden we zelf ook voldoende kansen bij elkaar om aan de rust met twee doelpunten verschil voor te staan. We deden onszelf te kort door daar niet zorgvuldig genoeg mee om te springen. Vooral de bal op de paal van Okumu en het schot van Ly verdienden beter.”

“De tweede helft verliep evenwichtiger, zonder echt groot doelgevaar in het eerste kwartier. Beniest behoedde ons voor een achterstand na balverlies achterin. Met de inbreng van Struylaart en Soumahoro hoopte ik met nieuwe energie terug meer grip te krijgen op de wedstrijd en dat loonde. De Geyndt kreeg de beste kans, maar stuitte op de doelman. Ons geduld werd ook dit keer beloond bij het ingaan van het slotkwartier. Met dank aan de inzet van Soumahoro en De Geyndt, want hoe zij zich naar de bal gooiden om hem te recupereren, chapeau! In twee passen stond Okumu oog in oog met de doelman en hij rondde de aanval knap af. De omstandigheden en de kwaliteit van het doelpunt waren nagenoeg een kopie van vorige week. Daarna verliezen we Ly met een tweede gele kaart en Soumahoro kreeg nadien ook nog rechtstreeks rood voor natrappen. Die actie viel niet goed te praten, maar we hadden in die fase wel een strafschop moeten krijgen. In plaats daarvan moesten we de wedstrijd uitspelen met negen. Ik moet zeggen dat de jongens dat prima gedaan hebben. De scheidsrechter telde er in het slot nog vijf minuten bij, maar het team heeft er alles aan gedaan om de zege binnen te rijven. Met deze 9 op 9 staan we er voorlopig goed voor in het bekertornooi.”

Volgende week (7/11) nemen onze Jonge Leeuwen het om 19.00 uur op verplaatsing op tegen Lommel.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff (63’ Struylaart), Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Geyndt, De Weerd, Okumu, Lully, Nyeman (63’ Soumahoro), Ly